Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žena umrela po záhadnom páde z okna domova dôchodcov: Aktivisti volajú po spravodlivosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: independent.ie)

BRATISLAVA - Smutné okamihy zažili obyvatelia jedného z domovov dôchodcov v bratislavskej Rači. Po páde z okna na treťom poschodí totiž zahynula Zdenka (†70).

K tragickej udalosti došlo o tretej hodine nadránom. Zdenka mala vypadnúť z okna bytu obytného domu Jeseň ZpS Pri vinohradoch 267. Po páde ešte volala o pomoc, ktorú jej privolala jej susedka. Dôchodkyňa však nakoniec na následky zranení zomrela. Opatrovateľky poskytovateľa údajne prišli na miesto o niekoľko minút.

V bytoch v dvoch budovách, ktoré pred rokom 1989 obývali zamestnanci armády, sú umiestnení prevažne dôchodcovia, ktorí nie sú odkázaní na pomoc iných. Zdenka však mala patriť k seniorom s najvyšším stupňom odkázanosti - VI a v danom byte podľa všetkého nemala čo robiť.

"Vynára sa otázka, ako je možné, že osoba vyžadujúca nepretržitý dohľad pri všetkých činnostiach bola umiestnená v samostatnom jednoizbovom byte bez dohľadu a poskytnutia pomoci v súlade s jej potrebou (najvyšší stupeň odkázanosti–VI)," čuduje sa Silvester Obuch, prezident Asociácie prijímateľov sociálnych služieb v SR a vyzýva na vysvetlenie situácie.

 

Viac o téme: Smrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu