Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nešťastný deň pre cykloturistky: Cudzinky utrpeli po pádoch vážne zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ČERVENÝ KLÁŠTOR – Horskí záchranári dnes popoludní pomohli 60-ročnej poľskej cyklistke v Prielome Dunajca, ktorá spadla v zákrutách pri prístavisku pltí. Žena bola po páde na asfaltovú cestu v krátkom bezvedomí a utrpela mnohopočetné odreniny. Informovalo o tom Operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

Záchranári cyklistke na mieste nehody poskytli prvú pomoc, ošetrili ju a následne ju transportovali na štátnu hranicu. Tam bola s podozrením na otras mozgu odovzdaná poľským záchranárom. HZS apeluje na cyklistov, aby v rámci svojej bezpečnosti používali cyklistickú prilbu a na cyklotrasách rešpektovali výstražné tabule.

Nemecká cykloturistka sa zranila v Tichej doline

Pomoc horských záchranárov potrebovala dnes dopoludnia 51-ročná nemecká turistka, ktorá sa zranila počas jazdy na bicykli v Tichej doline.

Ako informuje Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke, cykloturistke na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie a fixáciu. S poraneniami tváre, horných končatín a hrudníka ju záchranári transportovali do Podbanského, kde ju odovzdali privolanej rýchlej zdravotnej pomoci na prevoz do nemocnice.

Viac o téme: ZranenieCyklistky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu