Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pravda o hystérii z masového príchodu utečencov na Slovensko: Šokujúce čísla odhalené!

Utečenci na hraniciach. Zobraziť galériu (5)
Utečenci na hraniciach. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Utečenecká kríza vyvolala na Slovensku veľké vášne. Ukázala tiež, že Slováci sa obávajú veľkého príchodu migrantov na naše územie. Aká je však pravda? Koľko nelegálnych utečencov sa pokúsilo prísť na Slovensko? Pozreli sme sa na štatistiky. A výsledok mnohých prekvapí.

V správe za rok 2016 policajného zboru pod hlavičkou Odboru analýzy rizík a koordinácie Úrad hraničnej a cudzineckej policie muži zákona pravidelne mapujú pohyb nelegálnej migrácie. Od začiatku roka 2016, teda za prvých 6 mesiacov, prišlo na Slovensko nelegálne dokopy iba 71 migrantov. Zo Slovenska chcelo nelegálne odísť iba 9 osôb. Z čísiel je vidieť, že žiadny nápor nelegálnych migrantov Slovensku nehrozí.

NPŠH - Nelegálny priechod štátnej hranice, NP - Nelegálny pobyt
Zobraziť galériu (5)
NPŠH - Nelegálny priechod štátnej hranice, NP - Nelegálny pobyt  (Zdroj: MV SR)

Žiadny nápor sa nekoná

Najväčší "nápor" zaznamenala pohraničná stráž v marci. Vtedy prišlo na Slovensko 19 nelegálnych migrantov. Ako je vidieť z tabuľky (viď nižšie) za prvý polrok 2015 prišlo na Slovensko 103 nelegálnych migrantov. Za rovnaké obdobie roka 2016 ich prišlo na naše územie iba 80. Trend nelegálnej migrácie je teda medziročne zatiaľ klesajúci.

Pravda o hystérii z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MV SR)

Jeden Sýrčan, hlavne Ukrajinci

Ako je vidno z ďalšieho grafu, najčastejšie na Slovensko nelegálne mierili za prvý polrok Ukrajinci a Vietnamci. Na Slovensko sa chcelo v prvom polroku dostať 39 Ukrajincov, 13 Vietnamcov, 6 Gruzíncov, 3 Moldavci, 3 Rusi, 3 Srí Lančania či 2 Azerbajdžanci.

Pravda o hystérii z
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: MV SR)

Viac o téme: HranicaPriechodPolícia UtečenciNelegálni migranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu