Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Opäť sa budeme pekelne potiť: Meteorológovia na víkend hlásia ohnivé teploty!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Na Slovensko sa po miernom ochladení vracajú tropické teploty. Ak ste milovníkmi horúčav, potom víkend radšej strávte pri vode. V závere víkendu nám totiž počasie ukáže svoje prírodné zbrane.

Piatok bude polooblačný až oblačný, ojedinele s prehánkami alebo búrkami. Na východe rátajte so zrážkami. Najvyššia denná teplota dosiahne 26 až 30, na severe a východe 22 až 26 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov vystúpi na okolo 16 stupňov Celzia. Viať má len slabý vietor, na juhozápade prevažne severozápadný do 5 m/s (20 km/h), ktorý pri 
búrkach prechodne zosilnie.

Slováci zobrali kúpanie útokom: FOTO Krásne telá na plážach, veľký prehľad teploty vody

Opäť sa budeme pekelne
Zobraziť galériu (5)

Na piatok meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred búrkami pre východ Slovenska.

Opäť sa budeme pekelne
Zobraziť galériu (5)

Sobota

Predposledný júlový deň by mal byť prevažne polooblačný, cez deň prechodne oblačný, a to predovšetkým v horských oblastiach. Ráno sa môžu objaviť aj hmly, upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Lokálne sa môžu vyskytnúť prehánky či búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 18 až 14, v horských dolinách miestami okolo 12 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v teplotnom rozmedzí 27 až 31 stupňov, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 25 stupňov Celzia. Spočiatku bude viať len slabý vietor, ten však pri búrkach prechodne zosilnie.

Opäť sa budeme pekelne
Zobraziť galériu (5)

Nedeľa

Pred príchodom studeného frontu, ktorý dorazí do strednej Európy začiatkom týždňa, bude extrémne teplo. Nedeľa by mala byť jasná až polooblačná, ale popoludní začne oblačnosť pribúdať. Prehánky a búrky z tepla s rôznou intenzitou sa môžu vyskytnúť najmä na juhozápade. Nočná teplota sa zníži na 19 až 15, v dolinách miestami okolo 13 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 29 až 33, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 27 stupňov Celzia. Prevažne juhozápadný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h) pri búrkach zosilnie.

Opäť sa budeme pekelne
Zobraziť galériu (5)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu