Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kontrolóri varujú: Ďalšia cestovka v problémoch! A stále predáva zájazdy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Ďalšia cestovná kancelária sa dostala do problémov. Pred necelým mesiacom boli zverejnené informácie týkajúce sa CK Hechter, ktorá predávala svoje zájazdy bez potrebného poistenia insolventnosti a tiež bez akejkoľvek bankovej záruky pre prípad úpadku CK. Po tomto prípade je tu nový.

Podľa informácií, ktoré uvádza na svojich stránkach Slovenská obchodná inšpekcia, dňa 15. 07. 2016 bola vykonaná kontrola ďalšej cestovnej kancelárie. Je ňou najväčšia popradská cestová kancelária CK KVALITAtour. Pri kontrole sa preukázalo, že aj táto cestovka po dátume 01. 05. 2016 predávala zájazdy bez poistenia insolventnosti a tiež bez akejkoľvek bankovej záruky pre prípad úpadku cestovnej kancelárie.

Kontrolóri varujú: Ďalšia cestovka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: kvalitatour)

Scenár z nedávnej minulosti sa opakoval a spomínaná popradská cestovka nebola schopná predložiť pri kontrole žiadnu uzatvorenú poistnú zmluvu ani inú zmluvu o bankovej záruke pre prípad úpadku cestovnej kancelárie. Keďže  je povinnosťou každej cestovnej kancelárie takúto poistnú zmluvu mať uzatvorenú, ide o vážne porušenie zákonom stanovenej povinnosti.

"Z uvedeného dôvodu bolo spoločnosti CK KVALITA, spol. s r. o. uložené opatrenie na mieste, ktorým bol uvedenej spoločnosti zakázaný predaj zájazdov až do vykonania nápravy," informovala SOI.

Kontaktovali sme v súvislosti s týmto prípadom aj Slovenskú Asociáciu Cestovných Kancelárií a Cestovných Agentúr, ktorá sa nám k veci v priebehu minulého týždňa z nezistených dôvodov nevyjadrila. Dnes nás odkázala na vyjadrenie SOI. 

CK KVALITAtour aj napriek nevyhovujúcim podmiekam, naďalej na svojej internetovej stránke ponúka zájazdy. 

Kontrolóri varujú: Ďalšia cestovka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: kvalitatour)

Viac o téme: PoistenieCestovná kanceláriaZájazd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu