Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ďalšie škandalózne odhalenie v kauze Žembová-Figeľ: Sú v tom aj veľké peniaze, darček za 15 tisíc!

Ján Figeľ Zobraziť galériu (7)
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ďalšie odhalenie vo vzťahu Jána Figeľa a Natálie Žembovej. Nebola za tým len "láska", ale aj peniaze. Topky zistili, že tesne pred voľbami bývalá moderátorka darovala KDH až 15 tisíc eur! Ako si jednoduchá žena s tromi deťmi na krku a bývalou kariérou mníšky mohla toto dovoliť?

Takmer pol milióna slovenských korún. Toto je suma, ktorá od Žembovej štvrtého februára tohto roka, teda tesne pred voľbami, pristála na účte kresťanským demokratoch z KDH. Tých do parlamentných volieb viedol práve Ján Figeľ. Štedrú finančnú čiastku poslala na transparentný účet KDH pomocou darovacej zmluvy.

V dnešnej dobe nie je vôbec jednoduché takéto peniaze zohnať. Nie to ešte len tak darovať do strany, v ktorej bola iba pár mesiacov! Viac na kampaň prispel iba bývalý manažér Penty Marián Faktor, a to sumou približne 35-tisíc eur. Ale kde na to zobrala matka troch malých detí, bývalá mníška a moderátorka hlavných správ RTVS?

 

Ďalšie škandalózne odhalenie v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: repro foto slps)

S manželom, s ktorým v súčasnosti prežívajú krízu, vychovávajú stále tri deti, ktoré nie sú vôbec lacná záležitosť. Výdavky na chod 5-člennej rodiny s rodinným domom s rozlohou 180 metrov štvorcových, ktorí si s manželom postavili svojpomocne, musí vyjsť poriadne draho. Na dom v Rohožníku sa museli zadlžiť, keďže na barák kúsok od Bratislavy, si manželia pravdepodobne zobrali hypotéku.

Zakrytý sponzorský dar?

Kde mohla Žembová prísť k takým peniazom, je otázne. Je však možné, že jej túto sumu niekto zo strany dal, aby ju následne vrátila naspäť ako sponzorský dar. Upozorňuje na to aj Zuzana Wienk z Aliancie Fair-play. "V minulosti sa stalo, že členovia strany zakrývali sponzorské dary osôb, ktoré nechceli byť zverejnené. Čiže je legitímne sa pýtať, či pri takejto veľkej sume, si táto osoba mohla dovoliť ju strane darovať," povedala pre Topky Wienk.

Žembová nám stále neberie telefón, Figeľ na túto otázku odpovedal stroho: "Opýtajte sa pani Žembovej. Vklad a účel boli v súlade s volebným zákonom," odvetil Figeľ.

Vzťah medzi sebou popierajú
Zobraziť galériu (7)
Vzťah medzi sebou popierajú  (Zdroj: SITA, Facebook)

Skúša šťastie ako sestrička

V politike to Žembovej nevyšlo, tak skúša šťastie v podnikaní a preto sa rozhodla rozbehnúť kliniku s bývalým kolegom zo strany Petrom Kubinom a Vladimírom Vozárom. Trauma Clinic sídli v bratislavskom Novom meste na ulici Sibírska 25. Robí v nej ako sestrička. Podľa obchodného registra v kliniky Trauma Clinic pôsobí od apríla tohto roka. Dodnes je vo firme spoločníkom s Vladimírom Vozárom, o ktorom sa špekuluje ako o jej milencovi.

Ďalšie škandalózne odhalenie v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA, Facebook)

Záhadné zmiznutie promo VIDEA

Prekvapujúci ťah spravil v súvislosti so Žembovou Figeľ aj po voľbách, kedy si vymazal video promujúce ju ako kandidátku KDH do parlamentu. Vo videu hovoril o tom, ako Žembová presvedčila a že je prínosom pre stranu. Spolu s ňou robil kampaň aj iným kresťanským aktivistom ako napríklad Eve Grey, Marekovi Michalčíkovi či Mariánovi Čaučíkovi. Ich videá sú stále na fanúšikovskej stránke Figeľa, Žembovej už nie.

Toto video na Figeľovej stránke už nenájdete
Zobraziť galériu (7)
Toto video na Figeľovej stránke už nenájdete

Musela zakročiť manželka?

Svoju hovorkyňu chcel dostať aj do parlamentu. Podľa nášho nemenovaného zdroja z vnútra strany ju chcel pretlačiť do prvej dvadsiatky na kandidátke. V straníckych kruhoch sa povráva, že proti tomu, aby ju navrhol sám Figeľ, vystúpila jeho manželka Mária. Preto to chcel Figeľ vyriešiť tak, že povie, aby jej nomináciu navrhol niekto z podpredsedov strany. Nakoniec jej pripadlo 100. miesto, ktoré sa podľa našich informácií nedáva len tak hocikomu a podľa dovtedajšej praxe v KDH sa takto miesta nikdy neudeľovali.

Figeľ s manželkou Máriou
Zobraziť galériu (7)
Figeľ s manželkou Máriou  (Zdroj: SITA, Facebook)

Po tom, čo sme v pondelok odhalili chúlostivý prepis komunikácie medzi Figeľom a Žembovou, sa dvojica proti tomu ohradila. Podľa bývalého šéfa KDH sú za tým neprajníci v politike, ktorí útočia na neho a jeho rodinu. Priznal, že so Žembovcami sú dobrí rodinní priatelia a boli na niekoľkých spoločných dovolenkách.

Viac o téme: Ján FigeľKDHNatália Žembová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu