Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Tragédia pri Zvolene: Fatálna zrážka kamiónov, Poliak (†37) vydýchol v nemocnici

nehoda kamiónov Zobraziť galériu (4)
nehoda kamiónov (Zdroj: Foto: polícia)

DOBRÁ NIVA - Včera ráno sa stala pri Zvolene tragédia. Zrazili sa dva kamióny. Desivý náraz mal, žiaľ, fatálne následky. Vodiča (†37) z Poľska transportovali do nemocnice vrtuľníkom, kde zraneniam podľahol.

Nehoda sa stala v pondelok skoro ráno krátko pred šiestou hodinou v obci Dobrá Niva. "Pri nehode došlo k zrážke jazdnej súpravy zloženej z ťahača Volvo s cisternou, ktorú viedol 31-ročný vodič občan Maďarska a jazdnej súpravy zloženej z ťahača DAF s návesom, ktorú viedol 37-ročný vodič z Poľska," informovala hovorkyňa banskobystrických policajotv Mária Faltániová. 

FOTO Tragédia pri Zvolene:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)


Prečítajte si aj:

FOTO Tragická nehoda pri Sl. Ľupči: Zbesilá jazda na mercedese, ďalšia zbytočná smrť mladých


Maďar viedol kamión od Krupiny na Zvolen, pri prejazde ostrej pravotočivej zákruty sa prevrátil na ľavý bok a v protismere sa zrazil s oprotiidúcou jazdnou súpravou DAF s návesom. 

FOTO Tragédia pri Zvolene:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Pri nehode sa ťažko zranil vodič poľského kamiónu. Na mieste ho ošetrovali záchranári, následne ho letecky transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici. V popoludňajších hodinách, žiaľ, zraneniam podľahol. Vodič maďarského kamióna sa pri nehode zranil ľahko a peviezli ho do nemocnice vo Zvolene. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel zranenia, z ktorých sa bude liečiť do 28 dní, požitie alkoholu u neho polícia nezistila.

FOTO Tragédia pri Zvolene:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Pri nehode vznikla na kamiónoch škoda odhadnutá na 37,5 tisíc eur.  Príčinu a mieru zavinenia nehody bude skúmať znalec z odboru cestnej dopravy. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

Viac o téme: NehodaTragédiaKamióny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu