Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Tragický zájazd: Autobus na R1 dostal defekt, muž (†85) so ženou vypadli na cestu!

Autobus po nehode. Zobraziť galériu (3)
Autobus po nehode. (Zdroj: Jan Zemiar)

BANSKÁ BYSTRICA - Smrť 85-ročného dôchodcu z Bratislavy si vyžiadala dnešná dopravná nehoda autobusu na rýchlostnej ceste R1 medzi Žiarom nad Hronom a Zvolenom. Potvrdila to banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Po tom, čo sa roztrhla pneumatika na prednom kolese, vozidlo narazilo do zvodidiel a muž s manželkou (83) vypadli zo zadných sedadiel na cestu. Podľa informácií TV Markíza išlo o zájazd s veriacimi z celého Slovenska, ktorý smeroval do Pienin.

Desivá havária v rýchlosti 160 km/h: Policajti za Bratislavou naháňali auto s migrantmi, 7 zranených!

Ako uviedla Mária Faltániová, k nehode došlo krátko po 11.00 h pri Hronskej Dúbrave v okrese Žiar nad Hronom. Dôchodca zraneniam na mieste podľahol. Jeho manželku previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice.

Nehoda je v štádiu vyšetrovania, polícia prizvala znalca z odboru cestnej dopravy. Ako informovala Faltániová, vodič autobusu z doposiaľ nezistených príčin dostal defekt na ľavom prednom kolese, prešiel do ľavého jazdného pruhu a narazil do zvodidiel. "Pri náraze sa rozbilo posledné bočné okno, cez ktoré vypadli dve osoby," dodala. Manželia z Bratislavy sedeli v autobuse práve na sedadlách v poslednej "päťke".

FOTO Tragický zájazd: Autobus
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Ako uviedol Andrej Hirjak, zastupujúci hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR, na mieste nehody zasahovali tri pozemné posádky záchranárov a vrtuľník. Napriek rozšírenej resuscitácii a veľkej snahe záchranárov sa už muža nepodarilo zachrániť. "Utrpel poranenia nezlučiteľné so životom," konštatoval Hirjak. Ženu v kritickom stave transportovali leteckí záchranári do banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice. Utrpela poranenia postihujúce viaceré oblasti tela.

Podľa Hirjaka záchranári vyšetrili ostatných 24 cestujúcich a ponechali na mieste zásahu. Pri nehode sa vážnejšie nezranili a nebola nutná ich hospitalizácia. Boli však vystrašení a vystresovaní.

Viac o téme: HaváriaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu