Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

ROZHODNUTÉ! Prvá obeť letnej sezóny: Inšpekcia zakázala predaj dovoleniek prvej cestovke

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Potvrdené! Slovensko spoznalo prvú cestovnú kanceláriu tejto letnej sezóny, ktorá je v problémoch. Po tom, ako sme zverejnili informácie o problémoch s poistením, začali konať aj štátne orgány. Cestovke pozastavili predaj zájazdov! Ona ich však ponúka veselo ďalej.

Slovenská obchodná inšpekcia vykonala v CK Hechter kontrolu a rozhodla jej pozastaviť činnosť. „Počas výkonu kontroly CK HECHTER Slovakia, spol. s.r.o. predávala zájazdy na termíny uskutočnenia zájazdov po dátume 15. 06. 2016 bez poistenia insolventnosti a tiež bez akejkoľvek bankovej záruky pre prípad úpadku CK. V čase kontroly CK HECHTER Slovakia, spol. s.r.o. nepredložila žiadnu uzatvorenú poistnú zmluvu ani inú zmluvu o bankovej záruke pre prípad úpadku CK,“ uviedla SOI.

Chaos a strach spustila informácia, že poisťovňa zrušila zmluvu s CK Hechter. Viacero ľudí sa pýtalo priamo na facebookovej stránke, čo sa deje. Odpovede sa však nedočkali. To iba zvýšilo podozrenie viacerých, či je všetko v poriadku a nemusia sa obávať o svoje dovolenky.

Kontrolu predchádzali výmeny názorov medzi poisťovňou a cestovkou. Poisťovňa Allianz totiž rozviazala zmluvu.  "Poistná zmluva so spoločnosťou Hechter Slovakia, spol. s r.o. bola vypovedaná.“ Uvádzaným dôvodom bolo opakované neplnenie si zmluvných povinností voči poisťovni. CK Hechter sa bránila a klientom tvrdila, že je všetko v poriadku a nemajú sa báť. „Podľa našej cestovnej kancelárie došlo k rozviazaniu z neopodstatnených dôvodov, s čím CK Hechter zásadne nesúhlasí , považuje vypovedanie zmluvy za neplatné,  a podnikla právne kroky , aby danú situáciu čo najskôr vyriešila.“

Vyzerá to ale tak, že situácia, ktorú  cestovka vyhodnotila ako „žiadny problém“ vyriešila jedna kontrola a výsledok bol jasný. Zákaz činnosti. "Z uvdeného dôvodu bolo spoločnosti HECHTER SLOVAKIA, spol. s.r.o. uložené opatrenie na mieste, ktorým bol uvedenej spoločnosti zakázaný predaj zájazdov až do vykonania nápravy," upresnila SOI.

ROZHODNUTÉ! Prvá obeť letnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Sami sme však vyskúšali objednať zájazd a nemali sme s tým na stránke Hechter problém. Dokonca aj letmý pohľad na facebookovskú stránku ukáže, že si cestovka ťažkú hlavu nerobí. Zájazdy a dovolenky ponúka naďalej ako na bežiacom páse. 

ROZHODNUTÉ! Prvá obeť letnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: hechter.sk)

Viac o téme: CestovkaZájazdHechter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu