Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tisíce dovolenkárov v strachu: Jedna z najväčších cestoviek v problémoch, spor s poisťovňou!

(Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Viacero vystrašených dovolenkárov sa nám ozvalo s tým, že sa boja. Všetko spustila správa združenia cestovných kancelárii, o tom, že jedna z najväčších cestoviek nie je poistená proti úpadku. Keď sme zisťovali, ako sa veci majú, zistili sme, že situácia je zamotanejšia, ako sa môže zdať.

Chaos a strach spustila informácia, že poisťovňa zrušila zmluvu s CK Hechter. Viacero ľudí sa pýtalo priamo na facebookovej stránke, čo sa deje. Odpovede sa však nedočkali. To iba zvýšilo podozrenie viacerých, či je všetko v poriadku a nemusia sa obávať o svoje dovolenky.

Cestovka v odpovedi  pre topky.sk odmietla akékoľvek finančné problémy, faktom však je, že poisťovňa Allianz – SP vypovedala pred pár dňami zmluvu o poistení proti úpadku: "Poistná zmluva so spoločnosťou Hechter Slovakia, spol. s r.o. bola vypovedaná v súlade s platnou poistnou zmluvou a všeobecnými poistnými podmienkami z dôvodu opakovaného neplnenia si zmluvných povinností voči našej spoločnosti."

Slovenská Asociácia Cestovných Kancelárií a Cestovných Agentúr potvrdila, že zo strany Allianz – SP dňa 15. 06. 2016 zaniklo poistenie zájazdu, ktoré mala CK Hechter.

Cestovná kancelária sa však bráni. Poisťovňa Allianz – SP zmluvu s cestovnou kanceláriou rozviazala po dlhoročnej spolupráci a vraj neopodstatnene. „Podľa našej cestovnej kancelárie došlo k rozviazaniu z neopodstatnených dôvodov, s čím CK Hechter zásadne nesúhlasí , považuje vypovedanie zmluvy za neplatné,  a podnikla právne kroky , aby danú situáciu čo najskôr vyriešila,“ vyjadrila sa cestovná kancelária.

Cestovná kancelária uisťuje svojich klientov, že neprechádza žiadnymi finančnými problémami. „voči každému obchodnému partnerovi na Slovensku, v ponúkaných zahraničných destináciách, s leteckou spoločnosťou Travel Service, či dopravnou spoločnosťou Incar Nitra má splnené všetky finančné záväzky.“

CK Hechter pôsobí na trhu slovenských cestovných kancelárií, už 23 rokov. Vybavila niekoľko desiatok tisíc klientov a podľa vlastných slov „vždy si plnila finančné záväzky voči obchodným partnerom a svojim zamestnancom.“

CK Hechter, tak ako iné cestovky, ktoré organizujú, ponúkajú a predávajú zájazdy, je povinná spolu so zmluvou o zájazde odovzdať zákazníkovi doklad o povinnom zmluvnom poistení zájazdu pre prípad jej úpadku. Predmetom takéhoto poistenie je suma zaplatená za zájazd. Týmto poistením vzniká automaticky klientovi cestovnej kancelárie právo na poistné plnenie v prípade úpadku a neschopnosti splniť služby, za ktoré sa cestovka zaručila.  

Viac o téme: DovolenkaCestovná kanceláriaPoisťovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu