Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Škandalózna spoveď svedka: Pred policajnou raziou v Bašternákovej firme sa diali čudné veci!

(Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - Divadielko pre publikum? Včera podnikla polícia raziu vo firmách a vile kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Urobila tak až tri mesiace po medializácii celej kauzy. Na svetlo sveta vyplávali nové informácie od svedka, ktorý videl, ako sa pred raziou diali čudné veci. Jeho spoveď môže z policajtov urobiť bábky v rukách ministra vnútra a celej kauze zasadiť zdrvujúcu ranu.

Svedok je ochotný vypovedať aj na polícii. Teda, ak ho predvolá. Nemenovaný muž videl dva dni pred raziou, v pondelok o jedenástej hodine, ako muž podobajúci sa na Bašternákovho brata, vynáša z podnikateľových firiem na Tupého ulici šanóny s menami firiem. Informovala o tom TV Markíza.

"V pondelok v doobedňajších hodinách, keď som odchádzal zo svojho bytu, som videl, ako človek, ktorý sa ponášal na brata pána Bašternáka, odnášal z firmy v papierovej škatuli dokumenty, respektíve to boli šanóny, ktoré boli označené menami firiem," povedal televízii.

Svedok odchádzal zo svojho bytu a stretli sa na chodbe. Vtedy mu to divné neprišlo, ale keď sa dozvedel o včerajšej razii v Bašternákových firmách, okamžite mu to „docvaklo“. Ako sám dodal, osoba podobná Bašternákovmu bratovi vynášala osem až desať šanónov s dokumentami.

Teraz je rad na polícii – predvolá alebo nepredvolá svedka? Opozícia tvrdí, že je to iba divadielko pre publikum, ktoré má zakryť jednoznačné prepojenie podnikateľa s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom.

Robert Kaliňák je kvôli kauze Bašternák stále pod paľbou opozície. Tá organizuje demonštrácie pred bytovým komplexom Bonaparte, kde býva v Bašternákovom byte aj premiér Fico. Pokúšala sa Kaliňáka v parlamente aj odvolať, ale nepodarilo sa jej to. Opozícia ale s tlakom neprestáva a dnes o 13.00 sa bude v parlamente vyslovovať nedôvera ministrovi vnútra po druhýkrát.

Razia v bytovom komplexe na Tupého ulici v Bratislave, v ktorom sídli viacero firiem podnikateľa Ladislava Bašternáka, podozrivého z daňových podvodov, sa konala včera. Policajti boli na mieste asi štyri hodiny. Mali si prísť po účtovníctvo Bašternákových firiem. Podľa informácií TASR si odniesli počítač, následne šli na domovú prehliadku k účtovníčke.

V kauze Bašternák ide o bratislavský bytový komplex Five Star Residence, ktorý stavala firma Mariana Kočnera. Spoločnosť Ladislava Bašternáka v ňom údajne kúpila sedem bytov za 12 miliónov eur a následne si mala uplatniť nadmerný odpočet DPH vo výške dva milióny eur. Tým mali okradnúť podľa opozície ľudí.

 

Viac o téme: RaziaPolícia Robert KaliňákNAKALadislav BašternákKauza Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu