Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prezident prežíval chvíle hrôzy: Milovaná dcéra tesne unikla teroristickému peklu v Istanbule

prezident Andrej Kiska s dcérou Natáliou Zobraziť galériu (2)
prezident Andrej Kiska s dcérou Natáliou (Zdroj: Topky, archív, FB, SITA)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska prežíval v utorok krušné chvíle. Na tureckom Atatürkovom letisku sa nachádzala aj jeho dcéra Natália. Len desať minút po tom, čo vzlietla, otriasol letiskom atentát.

Natália Kisková cestovala z Istanbulu do Bejrútu v Libanone. Len desať minút po štarte lietadla sa letisko zmenilo na peklo. O tragédii sa cestujúci dozvedeli po pristáti. Posádka ich upozornila, aby kontaktovali svojich blízkych, a uistili ich, že sú v poriadku. Dôvodom bol teroristickú útok, ktorý si vyžiadal desiatky mŕtvych a zranených. 


Prečítajte si aj:

ŠKANDÁL Bezpečnosť prezidenta Kisku v ohrození: Prípad vniknutia do paláca odhalil smutnú pravdu


Prezidentova dcéra bezprostredne po pristáti zavolala svojmu otcovi. "Priamo po pristátí posádka lietadla informovala cestujúcich, čo sa stalo a povedala, aby kontaktovali svojich blízkych. Prezident mal informácie priamo od svojej dcéry," uviedol hovorca prezidenta Roman Krpelan. Prezident Andrej Kiska v tom čase práve večeral so svojím synom Andrejom v jednej z bratislavských reštaurácií, o teroristickom útoku sa dozvedel od svojej dcéry. 

Natália zverejnila na sociálnej sieti status, v ktorom myslí na ľudí, čo nemali šťastie a do svojho cieľa nedocestovali. "Myslím na ľudí, ktorí nemali také šťastia ako ja a nedorazili tam, kam mali," napísala. 

Prezident prežíval chvíle hrôzy:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Počas utorkového útoku na letisku v Istanbule zomrelo 42 ľudí, takmer 240 je zranených. Odpálili sa traja teroristi Daeš. Na letisku alebo v blízkosti sa nachádzali aj Slováci, všetci sú v poriadku.  

 

 

Viac o téme: PrezidentIstanbulNátalia Kisková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu