Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ďalší odvážny Slovák sa postavil mocnému Kaliňákovi: List radového policajta sa stal HITom!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Marko Erd, Facebook/Srholec Miroslav)

BRATISLAVA - Kauza Bašternák poriadne traumatizuje spoločnosť. Po dnešnej razii v Bašternákových firmách sa na verejnosť dostal list od mladého policajta, ktorý to nevydržal a napísal Kaliňákovi, čo si o jeho šéfovaniu ministerstva vnútra myslí. Jeho slová Kaliňáka rozhodne nepotešia.

List v podobe statusu na Facebooku sa prvý raz dostal do povedomia zdieľaním na stránke poslanca Národnej rady za Obyčajných ľudí Jozefa Viskupiča. Podpísaný policajný vyšetrovateľ Miroslav Srholec si v ňom nedával servítku pred ústa.

Ďalší odvážny Slovák sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Marko Erd, Facebook/Srholec Miroslav)

"Vážený pán minister Kaliňák, ako príslušníkovi PZ, mi neprináleží posudzovať závažnosť medializovaných obvinení, a ani dôveryhodnosť Vašich tvrdení. Čo sa však nedá prehliadnuť, je fakt, že svojim pôsobením na poste ministra vnútra SR bez väčších pochybností prehlbujete nedôveru občanov tejto krajiny voči celému Policajnému zboru a jeho schopnosti zodpovedne plniť svoje úlohy," začína list tvrdými slovami voči Kaliňákovi.

Miroslav Srholec
Zobraziť galériu (3)
Miroslav Srholec  (Zdroj: SITA/Marko Erd, Facebook/Srholec Miroslav)

Podľa Srholca sú "tieto obavy nie sú neodôvodnené." Ako príslušník zboru má pochybnosti voči postavenie inšpekcie Ministerstva vnútra a aj Národnej kriminálnej agentúry. "Nezdieľam Váš postoj k existencií oprávnenia ministra odvolávania policajných funkcionárov bez udania dôvodu, ako obhájiteľného prostriedku riadenia. Nedomnievam sa, že Vaše vyjadrovanie sa k prebiehajúcim vyšetrovaniam, akýmkoľvek spôsobom napomohlo zvýšeniu rešpektu a nestrannosti práce príslušníkov PZ," pokračuje policajt.

NAKA ako cvičená opička

Podľa neho občania považujú Inšpekciu za strážneho psa jeho revíru a "výkladú skriňu kriminálnej zložky NAKA" za cvičenú opičku, "Vaše oprávnenie k odvolávaniu za potvrdenie Vášho domínia a absolútnej moci naprieč celým PZ a Vaše vyjadrenia k prebiehajúcim vyšetrovaniam, za uťahovanie si z našej práce."

Pokračovanie je nemysliteľné

Srholec sa s Kaliňákom nemaznal ani v záverečných riadkoch. V tomto smere zdieľa rovnaký názor ako europoslanec za Smer Boris Zala či Monika Beňová - Kaliňák by mal skončiť ako minister. "Vzhľadom na súčasné podozrenia Vašej osoby, je Vašej pôsobenie vo funkcií ministra vnútra nemysliteľné, bez ujmy na vážnosti PZ a dôvery v tento štát zo strany jeho občanov. V Európe 21. storočia nie je mysliteľné, aby minister vrhal na svojich podriadených takého podozrenie a nebudil odpor spoločnosti a rovnako tak aj svojich podriadených. Je na pováženie, či Vaše pôsobenie vo funkcií plní svoje poslanie," zakončil svoj list.

Viac o téme: PolicajtRobert KaliňákKauza Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu