Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posledná prevezená Slovenka zo Srbska je hospitalizovaná, čaká ju operácia hrudníka

Včera priviezli posledné dve zranené zo Srbska
Včera priviezli posledné dve zranené zo Srbska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zranená Slovenka, ktorú v pondelok (27.6.) medzi poslednými previezli na Slovensko po minulotýždňovej autobusovej nehode v Srbsku, podstúpi v stredu (29.6.) operáciu hrudníka v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB). Momentálne je v stabilizovanom stave, avšak s viacerými zraneniami. Informovala o tom hovorkyňa UNB Zuzana Eliášová.

Žena momentálne leží na Klinike hrudníkovej chirurgie UNB. "Naši zdravotníci jej poskytujú maximálnu zdravotnú starostlivosť," informovala Eliášová. Dĺžku hospitalizácie nevedela predbežne určiť. V pondelok previezli na Slovensko posledné dve zranené osoby po autobusovej nehode. Doteraz boli hospitalizované v nemocnici v srbskom meste Niš.

Druhá privezená pacientka má zranenú ruku. Teraz leží v bratislavskej Nemocnici svätého Michala na traumatológii. Ešte nie je isté, či ju budú operovať. Je to však pravdepodobné. "Lekári o tom rozhodnú zajtra," povedal hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík. Dĺžku jej hospitalizácie preto nevedel presne určiť.

Posledné zranené priviezol v pondelok Airbus A319-115 CJ, ktorý sa stal súčasťou vládnej letky len pred niekoľkými týždňami. Lietadlo je možné upraviť aj na prevoz ťažko zranených osôb. Na Slovensko priviezlo i telá troch obetí tragédie.

Pri minulotýždňovej (21.6.) nehode autobusu pri meste Niš v Srbsku zomrelo päť dovolenkárov a viacero ľudí utrpelo zranenia. Väčšina z nich však ešte v ten deň odletela domov slovenským vládnym špeciálom. Príčiny nehody sa stále vyšetrujú, podľa medializovaných informácií však mohlo ísť o mikrospánok vodiča.

Viac o téme: OperáciaBratislavaSrbskoAutobusová nehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu