Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

A je to tu! Bradáč na FOTO vtrhol k prezidentovi: Nočný poplach skončil fiaskom ochranky!

Muž, ktorý vtrhol do prezidentského paláca. Zobraziť galériu (4)
Muž, ktorý vtrhol do prezidentského paláca. (Zdroj: PZ)

BRATISLAVA - V prezidentskom paláci mali v noci na dnes rušno. Kiskovi vtrhol do úradu neznámy muž. Narušil tak bezpečnostné opatrenia. Dnes ráno z tohto dôvodu pyrotechnici prehľadávali palác a vykonávali potrebné úkony. Kvôli vtrhnutiu do paláca už padajú hlavy.

Udalosť sa odohrala dnes krátko po polnoci. "Dnes v noci okolo jednej hodiny neznámy muž preskočil sklenený plot zo zadnej strany Prezidentského paláca a dostal sa na zadné nádvorie. Následne vstúpil do budovy nezabezpečeným zamestnaneckým vchodom, vyšiel po schodoch na najvyššie poschodie, kde strávil približne 20 minút," informuje Kancelária prezidenta o incidente.

Následne sa spustil bezpečnostný systém, ktorý bol vyhodnotený ako falošný poplach a bol vypnutý. "Tou istou trasou následne neznámy muž opäť zišiel na zadné nádvorie a dostal sa k bočnému vstupu do Prezidentského paláca z Banskobystrickej ulice, ktorý si z vnútornej strany otvoril a odišiel," tvrdí úrad prezidenta s tým, že jeho podobizeň zachytili bezpečnostné kamery.

Kisku o tomto incidente informovali dnes o siedmej ráno. Ochranu Prezidentského paláca 24 hodín denne a osobnou prítomnosťou zabezpečuje Úrad pre ochranu ústavných činiteľov, ktorý patrí pod Ministerstvo vnútra SR. V ranných hodinách priestory paláca prezreli pyrotechnici, momentálne prebieha zabezpečovanie ďalších stôp. Neznámy muž v paláci podľa doterajšieho zistenia nič nepoškodil, ani nič neodcudzil.

FOTO Páchateľa

Policajti zverejnili fotografiu muža, ktorý sa vlámal do paláca. Zachytila ho bezpečnostná kamera. Toto je on.

A je to tu!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PZ)

Zodpovedný dostal padáka

"Udialo sa to v čase, keď v objekte prezidentského paláca nebola žiadna chránená osoba," informovala Topky hovorkyňa Kaliňákovho rezortu Andrea Dobiášová. Podnetom sa už zaoberajú kompetentné zložky ministerstva vnútra. Zodpovedná osoba za tento trapas na útvare končí. "Za toto zlyhanie policajtov Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra SR bude vyvodená zodpovednosť. Riaditeľ Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií MV SR Radovan Horváth požiadal vedenie Ministerstva vnútra SR o jeho uvoľnenie z funkcie," dodala Dobiášová.

Polícia prosí o pomoc

Bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová uviedla, že vyšetrovatelia robia všetky potrebné úkony na mieste činu. V súvislosti s pátraním po totožnosti muža, ktorého zachytili bezpečnostné kamery v Prezidentskom paláci, žiada polícia o pomoc širokú verejnosť. Svedkovia, ktorí boli od 23:00 do 3:00 v okolí Prezidentského paláca na Hodžovom námestí v Bratislave a vedia poskytnúť polícii relevantné informácie, môžu kontaktovať najbližšie policajné oddelenie prípadne volať na bezplatné číslo polície 158.

Viac o téme: PrezidentVlámanieAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu