Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

EXKLUZÍVNE Vodič Elemír (57) z autobusu smrti: Po výsluchu prišla šokujúca správa!

Vodič autobusu smrti Zobraziť galériu (4)
Vodič autobusu smrti (Zdroj: alo.rs)

NIŠ - Obrovská tragédia slovenského autobusu na srbskej diaľnici otriasla nie len rodinami obetí. Hlboko zasiahla obyvateľov oboch krajín. V Srbsku stále ostávajú dve zranené Slovenky, ale aj nešťastný vodič Elemír, ktorý v čase nešťastia autobus riadil.

Bezprostredne po tragédii srbská polícia zadržala slovenského vodiča a predviedla ho na výsluch. "Vodiča autobusu sme v rovnaký deň predviedli na políciu, kde bol umiestnený do policajnej cely po dobu 48 hodín. Bol prevezený do areálu nápravnej inštitúcie v Niš pre podozrenie zo spáchania trestného činu závažný priestupok proti bezpečnosti verejnej dopravy," informovala TOPKY.sk srbská polícia v Niš. Vyšetrovateľ do niekoľkých hodín spracoval podnet pre prokurátora Okresnej prokuratúry v Aleksinac na návrh na vzatie Elemíra do väzby. "Dnes, 23. júna 2016, podal žalobca návrh na vzatie do väzby. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu v Aleksinac rozhodol a nariadil pre vodiča väzbu po dobu až 30 dní. Podozrivý muž bol prevezený do nápravného ústavu v Niš," reagovala na naše otázky srbská polícia.


Prečítajte si aj:

Najsmutnejší okamih z tragédie v Srbsku: Prehovorili záchranári, výpovede vháňajú slzy do očí


Tragédia sa stala v utorok 21. júna okolo 3.25 hodine na diaľnici Niš-Belehrad, v Bobovišti, pri obci Aleksinac. Nehoda si vyžiadala životy piatich osôb, pričom 23 ľudí bolo zranených a následne transportovaných do nemocníc v Niš a v Aleksinac.  

EXKLUZÍVNE Vodič Elemír (57)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: SITA)

EXKLUZÍVNE Vodič Elemír (57)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

29 turistov zo Slovenska a Česka sa vracalo z dovolenky na gréckom ostrove Korfu autobusom cestovnej kancelárie Aeolus do Bratislavy. Vodič Elemír zišiel mimo cestu a prevrátil sa na pravý bok. Na mieste zomrelo päť ľudí, traja Slováci a dve Češky. Ostatní sa zranili. Po nehode letel pre zranených vládny špeciál na palube s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Na Slovensko v utorok večer pricestovalo 13 Slovákov a 10 Čechov. V srbskej nemocnici ostali ešte dve Slovenky, ktorých aktuálny zdravotný stav nedovoľoval prevoz. Podľa ministra bola pravdepodobná príčina nešťastia únava. Podľa niektorých medializovaných informácií za tragédiou stojí prasknutie čelného skla po akomsi náraze.  

EXKLUZÍVNE Vodič Elemír (57)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

 

Viac o téme: TragédiaPolícia Srbsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu