Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Víkend poznačili tragédie: Smrť nevinného anjelika, vražda, smrteľná nehoda a jubilejný beh

čierny víkend Zobraziť galériu (5)
čierny víkend (Zdroj: Foto: vadas.sk, Tv Joj)

BRATISLAVA - Máme za sebou smutný víkend. Verejnosť sa dozvedela o štyroch nešťastných udalostiach. Vyhasol život nevinného anjelika (†4) na kúpalisku v Štúrove, krásna Renáta (†23) zahynula cestou z diskotéky, Paulína (†30) odišla zo sveta rukou vraha a Štefan (†50) skolaboval počas maratónskeho behu na svoje narodeniny.

Obrovská dráma sa strhla v sobotu okolo 16-tej hodiny na termálnom kúpalisku Vadaš v Štúrove. Len štvorročný Viktorko zomrel po tom, čo sa s otcom hral v bazéne Hviezda. Muž dieťa vyhadzoval, chlapček sa ponoril do vody a prišlo mu zle. Otec s ním vyšiel na breh, no dieťatko upadlo do bezvedomia. Chlapčeka začali okamžite oživovať záchranári, zamestnanci kúpaliska. Na pomoc prišla aj sanitka a vrtuľník. "Takmer dve hodiny zasahovali pozemní aj leteckí záchranári. Chlapčeka sa snažili oživovať, žiaľ, neúspešne," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Ako uviedla hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková, prípadom sa zaoberá polícia, je nariadená pitva, ktorá určí presnú príčinu smrti. Nešťastní rodičia, ale aj široká verejnosť sa z tragédie nedokážu spamätať. 

Víkend poznačili tragédie: Smrť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: Vadas.sk)

Vražda v Bratislave

Len niekoľko hodín trvalo bratislavským policajtom objasnenie brutálnej vraždy. Príbuzní sa začali po Paulíne zháňať, nakoľko sa s ňou pár dní nevedeli skontaktovať. Jej nezvestnosť oznámili polícii v sobotu. Muži zákona nabehli do jedného z bytov na ulici Milana Marečku vo štvrtom bratislavskom okrese, kde žila so svojím dlhoročným priateľom. Keď vošli do bytu, čakal ich šok. Objavili zakrvavené telo mladej ženy. Záchranári už mohli skonštatovať len smrť. Polícia na mieste zadržala Ctibora (33), druha nebohej Paulíny. Rovnako zaistili nôž a zatavenú striekačku, v ktorej bola podľa všetkého droga. Zaistené predmety poslali na expertízu. 

Ctibora obmedzili na osobnej slobode a predviedli na políciu. Násilník sa ku všetkému priznal. Na svoju partnerku zaútočil po hádke kuchynským nožom. Šokujúce je, že dráma sa v byte strhla už v stredu, Paulína neprežila bodnutie do hrudníka. Ctibor tak prebýval s mŕtvolou priateľky niekoľko dní. Podľa našich informácií bolo príčinou nešťastia to, že si Ctibor nemohol dlhšie nájsť stabilnú prácu a Paulína bola na všetko sama. 

Víkend poznačili tragédie: Smrť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: vadas.sk, Tv Joj)

Ako uviedol hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff, vyšetrovateľ Ctibora obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Obvinený je umiestnený v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľ už spracoval návrh k podnetu na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na pätnásť až dvadsať rokov.

Tragická nehoda

Tragická dopravná nehode sa stala v sobotu nadránom. Renáta (†23) zomrela cestou z diskotéky, keď ju pri Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov zrazil mladík (19) na mazde. Na mieste zasahovali privolaní záchranári. "23-ročná žena utrpela zranenia nezlúčiteľné so životom, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla," uviedol Chmel.   


Prečítajte si aj:

Ďalšia zbytočná smrť dieťatka: Chlapček (†3) išiel po zabudnutú hračku, v aute sa zabuchol...


Ako informovala hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová, u vodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Prítomnosť alkoholu v organizme u chodkyne bude zisťovaná pri pitve. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

Osudný jubilejný beh

Nešťastie sa stalo aj počas sobotňajšieho behu na Kľak v Žilinskom kraji. Dlhoročný bežec a maratónec Štefan z Handlovej chcel osláviť svoje 50. narodeniny tým, čo najviac miloval, behom.  

Približne po dvoch tretinách trasy odrazu spadol na zem. Okamžite mu začali prítomní pomáhať. Nakoľko skolaboval v lese pod Malým Kľakom, záchranári sa k nemu zlaňovali vrtuľníkom. Podľa ich hovorcu Borisa Chmela, mužovi, žiaľ, nedokázali pomôcť. Informáciu o nešťastnej udalosti nám potrdila hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová. 

 

 

 

 

 

 

Viac o téme: VíkendTragédie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu