Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dušan zverejnil VIDEO, nad ktorým plače celá Žilina: Týmto sa musel pretĺkať aj Sagan

Rozbitá cyklotrasa preverila gumy Dušanovho bicykla.
Rozbitá cyklotrasa preverila gumy Dušanovho bicykla. (Zdroj: Facebook/Dušan Dobiaš)

ŽILINA – Cyklomesto 2016? To sotva! Pomyslel si Dušan, ktorý sa horko-ťažko predieral rozbitou cyklotrasou v centre mesta. Bez horského bicykla musel podať slušný výkon a riadne sa zapotiť. Nečudo, že najlepší cyklista sveta pochádza práve zo Žiliny – trénovať by mohol aj na Bulvári.

Žilinčan Dušan nakrútil strastiplnú cestu mestom na bicykli a zavesil ju na Facebook. Hoci je dlhý pás chodníka v mestskej časti Bulvár vyhradený pre bežných cyklistov, pripomína trasu určenú pre horské bicykle. Video vzbudilo pozornosť verejnosti a stalo sa komickým svedectvom starostlivosti o chodníky.

Žilinskí rehoľníci protestujú proti koncertu známej kapely: Satanizácia národa a prekliatie!

„Vau, cross country, to je promo na Sagana v Riu. Ako je to citlivo spravené, aby si to mohli vyskúšať len cyklisti,“ komentoval trasu Hynek a naložili jej aj ostatní Žilinčania. „Nevedel som, že v Žiline sú aj špeciálne cyklocesty pre horské bicykle,“ doplnil Ján.

Ako Topkám na margo situácie napisal hovorca mesta Žilina Pavol Čorba, rozkopové práce vykonáva spoločnosť SPP – distribúcia, a.s. na základe riadneho povolenia, ktorého platnosť je do 30. 11. 2016. „Primátorským listom bola vyzvaná k tomu, aby prašnosť obmedzila na čo najmenšiu možnú mieru, a zároveň pravidelne čistila komunikácie a chodníky. Taktiež bola kontaktovaná samotná spoločnosť, aby riadne dodržiavala podmienky povolenia a urýchlila samotné dokončenie rekonštrukčných prác. Vzhľadom na charakter prác nie je možné ihneď zaasfaltovať chodníky, keďže sa čaká na zhutnenie podkladových vrstiev,“ vysvetlil Čorba.

Viac o téme: CyklotrasaŽilinaBulvár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu