Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obrovská policajná razia v Bratislave: Desiatky zadržaných, medzi nimi syn známeho podnikateľa

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Elitní policajti majú opäť plné ruky práce. Na západnom Slovensku realizujú obrovskú policajnú raziu. Kukláči nabehli do bytových aj nebytových priestorov. Zadržali viac ako dve desiatky podozrivých.

"Môžeme  potvrdiť, že na území západného Slovenska vykonáva Národná kriminálna agentúra rozsiahlejšiu realizáciu, no vzhľadom na vykonávané procesné úkony, viac informácií nie je možné poskytnúť," potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Národná kriminálna agentúra včera od skorých ranných hodín realizovala v Bratislave veľkú policajnú akciu, pri ktorej kukláči zasahovali na viacerých miestach.

Prominentný syn a piťovci

Medzi desiatkami zadržaných by mal byť aj syn známeho slovenského podnikateľa Ladislava Reháka, Martin. Podľa informácií televízie Joj do zadržiavacej cely putovali aj ďalší podozriví, či obvinení zo skupiny piťovci. Juraj Ondrejčák, považovaný za hlavu gangu, si odpykáva trest 16 rokov. Zadržali ho pri najväčšej policajnej akcii v histórii novodobého Slovenska, keď sa do jeho vily v bratisalvskom Lamači kukláči zlanili vrtuľníkom na jeseň v roku 2011. "Do úvahy prichádza právna kvalifikácia členstva alebo podpory zločineckej skupiny. V nádväznosti na trestné činy, ktoré môžu súvisieť s drogovou trestnou činnosťou, prípadne nedovoleným ozbrojovaním," uviedol pre televíziu policajný prezident Tibor Gašpar a dodal: "Z pohľadu obvinenia pôjde o asi niekoľko desiatok osôb."  Viac informácií by mala k prípadu polícia poskytnút už dnes.

Juraj Ondrejčák počas pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku
Zobraziť galériu (2)
Juraj Ondrejčák počas pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku  (Zdroj: Foto: topky.sk)


Prečítajte si aj

MIMORIADNA SPRÁVA Obrovská razia, zatknutí sú po celom Slovensku: Brat známej moderátorky uniká


Medzi zadržanými má byť aj muž, ktorý bol hlavným obžalovaným v prípade vraždy študenta Daniela Tupého. Pred necelým mesiacom robila Národná protizločinecká jednotka veľkú raziu v Dunajskej Strede, krátko pred tým kriminalisti zasahovali v prípade okolo brata známej moderátorky Petra Puškára. Začiatkom mája zasahovala NAKA proti skupine známej ako takáčovci. 

Viac o téme: Policajná raziaKukláči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu