Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO strelca, Juraja (76) zadržali policajti po beštiálnom čine

policajti zadržali strelca Zobraziť galériu (4)
policajti zadržali strelca (Zdroj: Foto: RTVS, TV Markíza)

VLČANY - Neuveriteľná dráma sa strhla dnes ráno na dvore rodinného domu vo Vlčanoch v okrese Šaľa. Po desivej streľbe padli k zemi dvaja ľudia, Zoltán (†69) a Eva (†67).

"Môžeme len potvrdiť, že Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru prevzala prípad podozrenia z úkladnej vraždy. Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania,  nie je možné poskytnúť bližšie informácie," informoval hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.

FOTO strelca, Juraja (76)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv markíza)

Rukou vraha zomreli manželia Zoltán a Eva. Spoločne mali dve dcéry, ktoré sú už vydaté a vychovávajú vlastné deti. Jedna z dcér žije v obci, druhá sa odsťahovala. "Boli to slušní, pracovití ľudia. Tragédia nás veľmi zasiahla. Celej pozostalej rodine vyjadrujem úprimnú sústrasť," povedal nám starosta obce Vlčany Gyula Iván.

Útočník vraždil ráno

"Môžem potvrdiť streľbu na dvore rodinného domu vo Vlčanoch. Mŕtve sú dve osoby," potvrdila nám hovorkyňa nitrianskych policajtov Renáta Čuháková. 

FOTO strelca, Juraja (76)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: RTVS)

Podľa našich informácií susedia privolali záchranárov hneď po tom, čo sa z dvora ozvali výstrely. Strieľať mal starší muž, ktorý najprv zasiahol Evu (†67) do hrude. Žena mu išla otvoriť k bráne. Na výstrel vyšiel okamžite von aj manžel Zoltán (†69), útočník ho zasiahol do hlavy. Záchranári dorazili behom niekoľkých minút. Na mieste boli dvaja ťažko zranení, aj napriek ich úpenlivej snahe sa im osoby, žiaľ, nepodarilo zachrániť. Podľa svedkov tragédie chcel útočník zbraň otočiť aj proti sebe, no pred tým, ako tak urobil, ňou búchal o bránu. Zbraň sa poškodila. Zarážajúce je, že bola podomácky vyrobená. Muž chcel odísť na bicykli. Polícia krátko po ohavnom čine podozrivého Juraja (76) zadržala. 


Prečítajte si aj:

FOTO Najtragickejší víkend v dejinách Slovenska: Kuriózne úmrtia, vražda a fatálne nehody!


Polícia sa prípadom intenzívne zaoberá. Na mieste sú kriminalisti, ktorí zaisťujú stopy. Prípad prevzali prezidiálni policajti Národnej kriminálnej agentúry, pretože išlo o úkladnú vraždu. Ako sa nám podarilo zistiť, príčinou desivého konania mali byť majetkové nezhody okolo poľnohospodárskej pôdy.  

Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: TragédiaStreľbaMŕtvolyPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu