Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO z Dolného Smokovca je postrachom pre rodičov: Medveď predviedol nečakaný talent

Medveď si pred večerou trocha zašportoval. Zobraziť galériu (2)
Medveď si pred večerou trocha zašportoval. (Zdroj: Youtube/Ján Tomík)

DOLNÝ SMOKOVEC – Len čo sa zotmie, Tatranci musia mať oči na stopkách. Do miest totiž v tom čase chodia na vychádzku medvede, ktoré s obľubou večerajú zo smetných košov. Vynaliezavý medveď na videu však navštívil areál ústavu pre detských pacientov v Dolnom Smokovci s celkom iným zámerom.

Medveď na videu si cestu k smetným košom skrátil cez areál Šrobárovho ústavu detskej tuberkulózy a respiračných chorôb, aby sa zahral s loptou. Našťastie, ako Topky informoval prevádzkar ústavu Milan Parimucha, v tom čase už vonku deti neboli. Medveď sa objavil podvečer, okolo ôsmej hodiny a na video ho zrejme nakrútil jeden z oteckov dieťaťa liečiaceho sa v ústave. Obaja medvediu hru sledovali s údivom.

Tatry sú plné nebezpečenstva: FOTO Premnožené medvede menia správanie, varovanie pre turistov

Parimucha uviedol, že medveď sa v okolí túla už dlhšie, zvyčajne kvôli potrave z otvorených kontajnerov na sídlisku, ktoré sa nachádzajú ďalej od ústavu. Keďže areál nie je oplotený, medveď si cezeň skracuje cestu. Parimucha dodal, že kvôli problému so zatúlanými medveďmi v Tatrách ústav vybavil svoje kontajnery oceľovou klietkou, aby medvede nehľadali potravu aj tam.

VIDEO z Dolného Smokovca
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Ján Tomík)

Viac o téme: MedveďStarý SmokovecŠrobárov ústav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu