Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Drastické VIDEO otriaslo celým Slovenskom: Sociálka násilne odobrala Marca (6) priamo z vyučovania!

 sociálka zobrala dieťa nasilu z vyučovania
sociálka zobrala dieťa nasilu z vyučovania (Zdroj: Foto: Facebook)

BREHY - Otrasný incident zažili na základnej škole v Brehoch. Do triedy medzi prváčikov nabehli pracovníci sociálky a doslova vytrhli malého Marca z rúk učiteľky. Chlapčeka so srdcervúcim plačom si matka odvliekla nasilu. Všetko je zachytené na videu. Pozrite si, ako sociálka v takýchto smutných prípadoch postupuje.

Šokujúci prípad, o ktorom informovala Monika Kozelová na svojom blogu, otriasol celým Slovenskom. Desivá scéna, ktorej svedkom sa stali ostatné deti v triede, sa odohrala uplynulý piatok. S plačom, krikom a so slovami: "Pusť ma!" odviedli pracovníci sociálky na základe súdneho rozhodnutia prváčika Marca zo školy. 

Celý incident "votrelci" snímali na kameru. Do triedy nabehli súdny úradník, zástupkyňa zo sociálnej kurately a matka Blanka. Šokujúce zábery vháňajú slzy do očí a kladú otázku, ako je vôbec možný takýto postup kompetentných úradov. Marco sa od učiteľky nechcel odtrhnúť, kričal, plakal, kopal, hrýzol. Plakali aj ostatné deti v triede. Chlapca nakoniec matka s úradníkom nasilu odvliekla bez jeho vecí. Bunda a aktovka ostali v škole. 

Učiteľka v triede počas incidentu takmer stratila reč, o ničom nevedela a chránila ako Marca, tak aj ostatných žiakov. Učiteľka sa z celej sily usilovala situáciu upokojiť, aby nepriaznivo nezasiahla prváčikov a samotného Marca. Jej snaha, žiaľ, bola márna. Zarážajúce je, že o situácii sa na mieste dozvedela aj riaditeľka školy, ktorú nikto vopred neupozornil. 

Nechcené dieťa

Ako napísala Monika Kozelová, chlapček sa narodil ako nechcené dieťa. Jeho mama sa živila ako tanečníčka a prostitútka v nočných kluboch v zahraničí. Podľa jej známych užíva kokaín. Žena podstúpila v máji 2008 na začiatku tehotenstva interupciu. Tá sa nevydarila a na svet prišiel Marco. Voči nemocnici v Žiari nad Hronom sa domáhala náhrady škody, ktorá jej vznikla narodením dieťaťa. 

O Marca sa starala babka

Štyri mesiace po narodení synčeka odišla opäť do zahraničia, o dieťa sa starala jej matka, Marcova babka. Podľa blízkych veľmi svedomito a zodpovedne. Matka finančne na syna neprispievala. Chlapček trpí niekoľkými psychiatrickými diagnózami, ako následok matkinho drogovania, fajčenia a pitia počas tehotenstva.  

Jedného dňa sa ale matka rozhodla, že dieťa chce späť. Nasledovali súdne ťahanice. Dňa 11.5. tohto roku vydal sudca Okresného súdu v Žiari nad Hronom poverenie pre vyššieho súdneho úradníka, aby zabezpečil odňatie maloletého Marca tak, že odňatie sa bude realizovať 13.5.2016, a to v škole. Dnes je Marco s matkou na neznámom mieste. Vo veci ešte prebieha konanie. Nie je teda rozhodnuté s konečnou platnosťou. 

  

 

Viac o téme: DieťaOdobratieSociálka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu