Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Z predpovede počasia budete skákať od radosti: Pozrite sa, aký bude víkend!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Cez víkend bude slnko na našej strane. Nielenže sa vyčasí, ale bude aj výrazne teplejšie oproti predchádzajúcim dňom. Buďte však ostražití, pretože aj krásne počasie skrýva nástrahy.

Piatok

V piatok bude malá, v priebehu dňa miestami prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota dosiahne 19 až 24, na Kysuciach, Orave, Liptove, Spiši a na Horehroní väčšinou vystúpi na 17 stupňov Celzia. Na horách vo výške 1 500 metrov očakávajte len okolo 8 stupňov Celzia. Viať by mal slabý, na severe a východe severný až severovýchodný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), miestami v nárazoch okolo 13 m/s (45 km/h).

Skoré dovolenky v ohrození: Meteorológovia ukázali veľkú predpoveď na začiatok leta

Z predpovede počasia budete
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Počasie u nás bude ovplyvňovať tlaková níž. Sobota by mala byť jasná až polooblačná, cez deň miestami až oblačná. Ojedinele môže spŕchnuť, ale buďte pripravení aj na búrky, najmä na východe. Najnižšia nočná teplota klesne na 8 až 4, na juhovýchode miestami okolo 10 stupňov Celzia a najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 23, na severe miestami okolo 16 stupňov Celzia. Severný až severovýchodný vietor dosiahne rýchlosť 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v nárazoch môže, najmä na východe, zosilnieť na okolo 12 m/s (45 km/h).

Z predpovede počasia budete
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Posledný víkendový deň bude polooblačný až oblačný, cez deň rátajte s prehánkami či búrkami, najmä vo východnej polovici územia. Najnižšia nočná teplota poklesne na 9 až 4 stupne, najvyššia denná teplota dosiahne 17 až 21, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 15 stupňov Celzia. Viať by mal len slabý, na severe a východe prevažne severovýchodný vietor do 6 m/s (20 km/h).

Z predpovede počasia budete
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu