Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lov kukláčov na mafiánsky gang takáčovcov: VIDEO Prekvapení gangstri zažili drsný budíček!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Elitní policajti mali opäť plné ruky práce. Zasahovali na rôznych častiach západného Slovenska. Po rozsiahlej policajnej akcii skončilo vo väzbe 13 ľudí. Kriminalistom sa podarilo rozložiť zločinecký gang, známy ako takáčovci.

Ako infromoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 16 osôb, okrem jedného zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Šiestich obvinil tiež z vydierania. S obviením zo zločinu poškodzovania cudzej veci skončili piati, z krivého obvinenia dvaja a z krivého svedectva jeden. V jednom prípade padlo aj obvinenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a v jednom z obzvlášť závažného zločinu podvodu. Trinásti už skončili vo väzbe.

Gang s koreňmi v minulom storočí

Zločinecká skupina známa ako takáčovci mala pokračovať v trestnej činnosti, ktorej sa venovala od deväťdesiatych rokov minulého storočia, a to aj po smrti jej najvyššieho predstaviteľa, no pod novým vedením. "Malo ísť o násilnú, majetkovú, aj ekonomickú trestnú činnosť. Vo viacerých prípadoch malo dochádzať k vypaľovaniu osôb, a to nie len vydieraním, ale aj doslovne. Ak niekto odmietol zaplatiť "výpalné" zhorelo mu auto alebo dom. Obohatiť sa mali aj podvodným konaním," vysvetlil Slivka. 

(bez zvuku)

NAKA proti takáčovcom 1

Policajná razia aj proti policajtom

Počas pondelkovej policajnej akcie NAKA v spolupráci s inšpekciou ministerstva vnútra zadržala 15 osôb, pretože medzi nimi bol aj jeden bývalý a jeden súčasný policajt. "Vykonali sme 12 domových prehliadok a 18 prehliadok iných priestorov - v Bratislave, Galante, Senci a Dunajskej Strede. Zaistili sme 67 mobilov a SIM karty domácich aj zahraničných operátorov. V rukách polície skončili aj počítače, USB kľúče, rôzne listiny, ako zmluvy, zmenky a 136.500 eur v hotovosti," opísal prezidiálny hovorca. 

(so zvukom)

NAKA proti takáčovcom 2

Vysoké tresty

V prípade dokázania viny hrozia šestnástim obvineným, a to Tiborovi F. (46), Richardovi B. (45), Henrichovi S. (47), Jozefovi W. (42), Vladimírovi J. (45), Nándorovi  K. (38), Vladimírovi M. (45), Jánovi M. (38), Róbertovi B. (45), Máriovi R. (40), Rastislavovi M. (35), Vladimírovi K. (48), Leonardovi D. (41), Michalovi K. (31), Róbertovi J. (43) a Henrichovi M. (34) vysoké tresty. Trinásti z nich sú stíhaní väzobne. 

(bez zvuku)

NAKA proti takáčovcom 3

Viac o téme: TakáčovciSkupinaPolícia NAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu