Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO zbesilej policajnej naháňačky ako z akčného filmu: Na diaľnici pri Martine išlo o život!

Policajti zadržali Rastislava (46), ktorý sa im snažil v rýchlosti uniknúť
Policajti zadržali Rastislava (46), ktorý sa im snažil v rýchlosti uniknúť (Zdroj: Foto: polícia)

MARTIN - Poriadnym úlovkom sa môžu pochváliť martinskí policajti. Na diaľnici dolapili agresívneho vodiča Rastislava (46) z Košíc, ktorý sa rútil obrovskou rýchlosťou. Keď ho zastavili, nestačili sa diviť.

V pondelok ráno na parkovisku pred súkromnou firmou v Ružomberku sa vlámal zlodej do Škody Octavia. "Z batožinového priestoru podozrivý muž odcudzil vysávač, uťahovačku, vŕtačku a diaľkový laser v hodnote takmer 3 000 eur," opísala hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová. Lup naložil do Volva XC 60 hnedej farby s košickými evidenčnými číslami a z miesta v rýchlosti odišiel smerom na Žilinu.

Rozbehla sa policajná naháňačka

Po podozrivom aute bolo hneď vyhlásené pátranie. Okamžite sa policajné hliadky na trase z Ružomberka smerom na Martin a Žilinu zmobilizovali a rozbehla sa policajná akcia. 

Policajná naháňačka Martin1
Policajná naháňačka Martin 1

Podozrivé unikajúce auto spozorovali pri Šútove. "Policajti sa okamžite vydali za unikajúcim vozidlom, ktorého vodič veľkou rýchlosťou pokračoval smerom na Žilinu po diaľnici D1," opísala Balogová a doplnila, že vodič opakovane nerešpektoval znamenia na zastavenie. V rýchlosti viac ako 200 km/hod chcel policajtom uniknúť. Počas zbesilej jazdy vodič nebezpečnými "myšičkami" ohrozoval ostatných účastníkov premávky. Policajná hliadka napokon agresívneho vodiča donútila zákonným spôsobom zastaviť pri okraji vozovky.  Rastislava z Košíc, podozrivého z krádeže v Ružomberku, zastavili muži zákona na výjazde z diaľnice

 Policajti Košičana zastavili a nasadili mu putá

Policajná naháňačka Martin 3
Policajná naháňačka Martin 4

Pekný kvietok

"Pri kontrole batožinového priestoru vozidla boli nájdené aj odcudzené veci pochádzajúce z krádeže z vozidla Škoda Octavia. Tieto boli zaistené a po vykonaní procesných úkonov vrátené majiteľovi. 46 ročného Košičana vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže," uviedla Balogová a doplnila, že vyšetrovateľ zároveň podal podnet na návrh na vzatie do väzby. Rastislav bol v minulosti až 17-krát súdne trestnaný. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Viac o téme: PirátMartinRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu