Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Katka neverila vlastným očiam: Ráno stálo pri bratislavskej policajnej stanici čudo na FOTO!

Máj, lásky čas. Zobraziť galériu (2)
Máj, lásky čas. (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Niečo také, čo vyrástlo zo dňa na deň pri policajnej stanici na rušnej ulici, Bratislavčania už dlho nevideli. Toto je jasný dôkaz, že na staré domáce tradície Slováci len tak ľahko nezabúdajú ani v 21. storočí.

„Máj v Bratislave, 21. storočie,“ komentovala bizarnú fotografiu Katarína, ktorá nevedela uveriť vlastným očiam. Pri policajnej stanici v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto sa z noci na ráno objavil máj! Prekvapenie bolo o to väčšie, že tradičné stavanie májových stromčekov dievčatám už na Slovensku, navyše, v hlavnom meste, dávno nie je v móde.

FOTO V Selci sa diali veci: Mládenec chcel potajomky prekvapiť snúbenicu, takto to dopadlo

Katarína mala dokonca to šťastie, že sa jej v noci podarilo zazrieť mládencov, ktorí máj postavili. Ozdobili ho stuhami a špagátom pripevnili k dopravnej značke. „Stavali ho dvaja mladíci pred polnocou. Odhadom to zrejme boli stredoškoláci,“ opísala šíriteľov slovenských tradícií Katarína, ktorú výsledok ich snaženia pobavil. Na prvého mája musela byť rovnako prekvapená aj dievčina, pre ktorú stromček mládenci postavili. 

Katka neverila vlastným očiam:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Viac o téme: MájPrvý májNové Mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu