Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Brutálna vražda v Česku: Dobodaní muži pohodení pri ceste, jeden z páchateľov utiekol na Slovensko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: foto: tv markíza)

MLADÁ BOLESLAV - Otrasný pohľad sa naskytol náhodnému okoloidúcemu ešte v poslednú aprílovú nedeľu. Pri ceste spozoroval v Mladej Boleslavi dve telá. Jeden z mužov bol už mŕtvy, druhý ťažko zranený. Nitky páchateľov siahajú na Slovensko.

Ako informoval hovorca českých policajtov Pavel Truxa náhodný okoloidúci objavil popoludní pri ceste medzi obcami Vinec a Bukovno v okrese Mladá Boleslav jedného mŕtveho a jedného ťažko zraneného muža.

Mŕtvym bol 48-ročný Čech a ťažko zranený 64-ročný Slovák. "Vykonaná súdna pitva u mŕtveho muža preukázala, že zomrel okrem iného na následky bodnorezných a ďalších poranení. Obdobné vážne poranenia utrpel aj druhý poškodený," opísal policajný hovorca. Kriminalisti sa začali prípadom okamžite intenzívne zaoberať. Preverovali a mapovali ich pohyb v dňoch, ktoré predchádzali nešťastiu. "Podozrivý bol následne v skorých ranných hodinách 26. apríla 2016 stredočeskými kriminalistami zadržaný a bolo voči nemu začaté trestné stíhanie pre pokus zločinu vraždy na dvoch osobách a v úmysle získať majetkový prospech, dielom dokonaného a dielom v štádiu pokusu, za ktorý mu v prípade odsúdenia hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov alebo výnimočný trest," doplnil Truxa. Obvineného vzali do väzby. Počas vyšetrovanie vysvitlo, že k útoku na oboch mužov nedošlo súčasne, ale postupne počas osudného večera.  


Prečítajte si aj:

Rituálna vražda Elišky (†15) na Valentína: Daniel (14) spieval o smrti, vypočujte si desivý text


Kriminalisti tak dospeli k záveru, že obvinený nebol sám. Spolupáchateľom bol 34-ročný Čech, ktorý ale bezprostredne po ohavnom skutku z krajiny utiekol. "Tento muž bol na základe vydaného Európskeho zatýkacieho rozkazu zatknutý v spolupráci národných jednotiek cieleného pátrania Českej republiky a Slovenské republiky na území Slovenska 29. apríla v ranných hodinách," uzavrel policajný hovorca.   

Podozrivý zadržaný na Slovensku

"Osobu, ktorá je v súvislosti s vraždou hľadaná v Čechách po tom, ako na ňu súd vydal zatýkací rozkaz, zadržali policajti z prezidiálneho cieľového pátrania minulý týždeň v piatok predpoludním dňa 29. apríla o 10.20 hodine v Handlovej," potvrdil nám hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Viac o téme: VraždaMladá Boleslav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu