Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prvé slová Fica po operácii srdca: Nabral silu a rozzúrený zaútočil z lôžka!

(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Robert Fico sa prvýkrát verejne ozval z nemocničného lôžka. Iba minulý piatok mu operovali srdce a namiesto toho, aby odpočíval, si nedal pokoja a zareagoval na súčasnú opozíciu. Na paškál si zobral najmä Richarda Sulíka, ale nezostal nič dlžný ani jeho kolegom.

 Nahnevaný komentár zverejnil dnes. Na úvod si kopol do Sulíka. "To, že predseda strany SaS pán Richard Sulík nemá žiadne maniere a ani nevie, čo sú pravidlá slušného správania, potvrdil v mnohých prípadoch. Stačí, ak si spomenieme, ako v Bratislave privítal jedného z európskych kráľov oslovením Mr. King," napísal Fico pre hnonline.sk.

Útoky aj keď leží v nemocnici

Predseda vlády si nerobil ilúzie voči opozícii, ktorá podľa nepísaných pravidiel, dáva prvých 100 dní pokoja novej vláde. No prístup niektorých opozičníkov ho vytočil. "Ale že jej predstavitelia budú otvorene klamať a útočiť na mňa aj v čase, keď ležím po operácii na anestéziologicko-resuscitačnom oddelení, považujem za správanie mimo akýchkoľvek pravidiel," pokračoval s tým, že sa ohradil proti tvrdeniu, že nie je majiteľom žiadneho luxusného bytu. Narážal na obvinenia SaS-ky v kauze Bašternákovho bytu.

Keby bol Sulík premiér, možno by mal aj hodinky

Predseda liberálov Fica tiež obvinil, že má luxusné hodinky či si užíva luxusné pôžitky ako napríklad autá. To v komentári premiér odmietol. Vraj využíva len dve autá z Úradu na ochranu ústavných činiteľov a tie im požičala strana Smer. Fico dokonca napísal, že nevyužíva ani telefón z Úradu vlády. Ten má tiež od svojej strany.

A ako zareagoval na svoje luxusné hodinky? "Ak bude niekedy pán Sulík vo funkcii predsedu vlády oslavovať štyridsiate piate alebo päťdesiate narodeniny, tak sa možno dostane aj k nejakým hodinkám," bráni sa Fico.

Kopú a tlčú

Premér tvrdí, že opozícii politická kultúra nič nehovorí, pričom len "kopú a tlčú doľava-doprava, klamú, bez akýchkoľvek dôkazov obviňujú vládu a jej predstaviteľov zo závažných trestných činov." Čelným predstaviteľom opozícii tiež vyčíta, že sedia v Európskom parlamente, kde poberajú niekoľkonásobne vyšší plat ako má on sám.

Na záver dodal, že ospravedlneni od Sulíka neočakáva a že nečíta ani bulvár, zaoberá sa len serióznymi správami. A práve z tohto dôvodu sa zamyslel, ako mohli noviny, do ktorých aj sám prispieva, zverejniť komentár šéfa liberálov.

Viac o téme: SrdceOperáciaNemocnicaRobert FicoNUSCH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu