Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záchranári mali plné ruky práce: Zranení sú dvaja muži, jeden upadol do bezvedomia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Posádka vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE z Bratislavy pomáhala v piatok 22. apríla dvom mužom. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Air - Transport Europe Zuzana Hopjaková s tým, že leteckí záchranári dopoludnia leteli do Malaciek k zranenému 32-ročnému mužovi.

Po páde zo šiesteho poschodia totiž utrpel rozsiahle poranenia a následne upadol do bezvedomia. Privolaná rýchla lekárska pomoc poskytla zranenému neodkladnú zdravotnú starostlivosť a po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu ho okamžite previezli k záchranárskemu vrtuľníku. Lekár leteckých záchranárov prevzal zraneného v kritickom stave, so zabezpečenými životnými funkciami ho leteckí záchranári transportovali do nemocnice na bratislavských Kramároch.

Krátko nato leteckých záchranárov z Bratislavy privolali aj k úrazu 47-ročného muža, ktorý v obci Sekule (okres Senica) spadol z rebríka. Po približne trojmetrovom páde si poranil hlavu a dolnú končatinu. Muž bol pri vedomí. Pacient bol po preložení na palubu vrtuľníka v stabilizovanom stave a letecky ho transportovali na do nemocnice v Skalici.

Viac o téme: PádSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu