Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Prominentný synáčik je pekný kvietok: Bol pri demolácii slovenského klenotu

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: MSP BB, TV Hronka)

BANSKÁ BYSTRICA - Nevedia, čo so sebou. Mladíci v Banskej Bystrici sa poriadne "predviedli". Polícia musela riešiť incident v banskobystrickom Múzeu Slovenského národného povstania, kde došlo k poškodeniu výraznej historickej pamiatky. Výtržníctvu pridal na sile fakt, že jeden z delikventov je syn bývalého primátora.

Minulý piatok sa mestskí policajti v Banskej Bystrici poriadne zapotili. Museli riešiť trojicu vandalov, ktorá sa utrhla z reťaze a posprejovala verejné priestranstvá spolu spolu s lietadlom v múzeu SNP. Na miesto bola okamžite privolaná mestská hliadka polície. Tá zbadala trojicu mladíkov, pričom jeden držal v ruke tašku so sprejmi a súčasne sprejoval stenu. Polícia ich zadržala z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu poškodzovanie cudzej veci, informuje portál mestskej polície v Banskej Bystrici.

Posprejované lietadlo v Múzeu SNP
Zobraziť galériu (4)
Posprejované lietadlo v Múzeu SNP  (Zdroj: MSP BB, TV Hronka)

Mladíci vo veku 16, 17 a 22 rokov pochádzajú z Banskej Bystrice. Čo je však ešte zarážajúcejšie je fakt, že jeden z nich bol synom bývalého primátora. "Skutočnosťou je aj to, že jeden zo zadržaných sprejerov je synom bývalého primátora," píšu policajti. Podľa našich informácií má ísť o syna exprimátora Petra Gogolu. Syn Peter sa má na svoje sprejerské "výtvory" podpisovať nápisom "gologa". Gogola šéfoval mestu v rokoch 2010 až 2014, kedy ho následne vystriedal Ján Nosko.

Prominentný synáčik je pekný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: MSP BB, TV Hronka)

S vandalmi úrady nemajú skúsenosť po prvý raz ani v areáli múzea SNP. "Vandali rovnaký rukopis zanechali aj na exponáte sovietskeho lietadla LI - 2, kde čiernym sprejom poškodili okno na prednej časti lietadla vo výške 3 metre a oporný múrik okolo areálu lietadla," informovali policajti s tým, že mladíkov stíhajú z prečinu poškodzovania cudzej veci. Tam zanechali posprejované lavičky, poškodenú fontánu či osvetlenie. Osud mladých vandalov je teraz v rukách polície.

Prominentný synáčik je pekný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: MSP BB, TV Hronka)

Syn exprimátora priznal, že ho policajti zadržali, no bráni sa, že on bol iba svedok. "V celej záležitosti vystupujem ako svedok, nie ako spolupáchateľ a už vôbec nie ako sprejer," povedal nám Gogola. Podľa neho je na vine nešťastné vyjadrenie hovorkyne mestskej polície v Banskej Bystrici. Policajti mu mali zobrať dôkazy z prstov, ktoré mali dokázať, že on nesprejoval.

Reportáž z miesta činu

Viac o téme: SynSprejeriVandaliPrimátor Banská BystricaPeter Gogola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu