Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Užíval si slobodu a nakradnuté peniaze: Posledný z černákovského tria Kán sa bude spovedať z vraždy

Mikuláš Černák, Ján Kán, Miloš Kaštan  Zobraziť galériu (4)
Mikuláš Černák, Ján Kán, Miloš Kaštan (Zdroj: foto: archiv)

BRATISLAVA - Elitní policajti sa môžu pochváliť ďalším úlovkom. V utorok ráno zadržali Jána Kána, ktorý je považovaný za jedného z dvoch najbližších spolupracovníkov bossa Mikuláša Černáka z divokých 90-tych rokov. Zadržali ho v súvislosti s vraždou Tibora Kohuláka, z ktorej sú už Mikuláš Černák a Miloš Kaštan obvinení.

Trojica najvyšších predstaviteľov banskobystrického podsvetia z konca minulého storočia je za mrežami. "Dňa 19. apríla 2016 vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru vzniesol obvinenie za vraždu Tibora K. osobe Ján K. Zároveň toho istého dňa osobu aj zadržal. Za tento skutok už bolo vznesené obvinenie osobám Mikuláš Č. a Miloš K," potvrdil hovorca policajného prezídia Martin Wäldl. 

Kán, Kaštan a Černák - nerozlučná trojka

Ján Kán a Miloš Kaštan patrili k najbližším kamarátom a spolupracovníkom Mikuláša Černáka. Banskobystrický boss podsvetia vo svojej knihe Prečo som prelomil mlčanie oboch komplicov intenzívne spomína. Opisuje, ako sa začali priateliť, aj ako došlo k prvej vražde a následnej k ďalšej spolupráci. Černák prezrádza, že sa spoločne obohacovali vďaka páchaniu trestnej činnosti. Z kedysi nerozlučnej trojice čelil spravodlivosti donedávna za mrežami len on, čo ho pochopiteľne hnevalo.

 

Ján Kán a Mikuláš Černák na oslave jeho 31. narodenín
Zobraziť galériu (4)
Ján Kán a Mikuláš Černák na oslave jeho 31. narodenín  (Zdroj: Facebook)

Černák v knihe píše, že po jeho zatknutí sa Kaštan a Kán od neho odklonili. Miloš Kaštana si v súčasnosti odpykáva 14,5-ročný trest, ktorý dostal na základe dohody o vine a treste za podiel na vraždách Házyho a Piliara.

Miloš Kaštan
Zobraziť galériu (4)
Miloš Kaštan  (Zdroj: SITA)

Zradil ho najbližší

Kán bol doteraz na slobode. Prezentoval sa ako slušný človek a vystupoval v pozícii svedka. Na súdy s Černákom chodil, no tvrdil, že si už na nič nepamätá. Podľa černákovej knihy si na slobode užíval majetok, ktorý spoločne počas šéfovania nadobudli. Z jeho riadkov je cítiť, že Kánova zrada bossa všetkých bossov zasiahla azda najviac.  


Prečítajte si aj:

Nové FOTO z oslavy Mikuláša Černáka: Nechýbali odsúdení, zavraždení ani Mello! 


Kána vyšetruje Národná kriminálna agentúra v súvislosti s vraždou podnikateľa Tibora Kohuláka. Podľa polície ho páchatelia prinútili, aby si v košických firmách objednal plechy, za ktoré ale nezaplatil. Následne ich predávali cez panelárne v Púchove. Keď Kohulár prevzal poslednú dodávku, zľahla sa po ňom zem. "Dňa 20. apríla 2016 vyšetrovateľ predložil spis s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného Jána K. do väzby na dozorujúcu prokuratúru. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie  nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uzavrel Wäldl. 

Viac o téme: Mikuláš ČernákJán Kán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu