Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Informácia z nemocnice, ktorá Fica nepoteší: Najprv silné reči o migrantoch a teraz zvrat

Ústav, kde Fico leží, riadi prisťahovalec Zobraziť galériu (5)
Ústav, kde Fico leží, riadi prisťahovalec (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Toto by nevymyslel ani najlepší scenárista. Pred voľbami Robert Fico strašil moslimami a utečencami, no teraz možno zmení názor. Ústavu, kde sa premiér lieči a strávi pravdepodobne celý týždeň, totiž šéfuje imigrant a moslim.

"Monitorujeme každého jedného moslima, ktorý sa nachádza na území Slovenska," znelo z úst vysokopostaveného slovenského politika pred marcovými parlamentnými voľbami. Alebo výrok "Utečenci majú iné kultúrne návyky a iné náboženstvo." Tieto slová na adresu utečencov patria Robertovi Ficovi, ktorý pred voľbami výrazne narábal s protiutečeneckými náladami.

Riaditeľ imigrant a moslim

Po silných rečiach o hrozbe, odlišnosti a nebezpečnej kultúre zo strany utečencov, premiéra možno prekvapí, že riaditeľom Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave je Mongi Msolly. Sám imigrant a moslim z Tuniska.

Informácia z nemocnice, ktorá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR, SITA)

Vyštudoval elektrotechnickú vysokú školu v Tunisku, neskôr prišiel na Slovensko, kde si spravil ďalšiu vysokú školu, konkrétne Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave. Študoval aj v Českej republike v Brne a hovorí viacerými jazykmi vrátane arabčiny, angličtiny či francúzštiny.

Dostal ocenenie

Msolly vedie NÚSCH už vyše desať rokov: Kormidlo prevzal od začiatku roka 2006, pričom na rovnakom pracovisku pôsobí už od roku 1990. Portál bratislavskej časti Nové Mesto uvádza, že Msolly sa zaslúžil o "najmodernejšiu nemocnicu v Slovenskej republike, ktorá hospodári bez dlhov. Že ide o moderné zdravotnícke zariadenie, potvrdila aj belgická akreditačná spoločnosť, ktorá mu vydala certifikát kvality."

Informácia z nemocnice, ktorá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR, SITA)

Za svoje úspechy bol dokonca vyznamenaný. Od mestskej časti dostal v roku 2006 Cenu Mestskej časti Bratislava-Nové Mesto.

Fico zostáva na pozorovaní

Tohtotýždňový oficiálny program premiéra Roberta Fica je pre jeho hospitalizáciu v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb zrušený. "Predseda vlády naďalej vykonáva svoju funkciu a úzko spolupracuje so svojím najbližším pracovným okolím," uviedla jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová. Včerajšie uvádzanie programového vyhlásenia vlády uvádzal jeho náhradník Peter Pellegrini.

Msolly (vľavo)
Zobraziť galériu (5)
Msolly (vľavo)  (Zdroj: TASR, SITA)

Lekári z NÚSCH dnes potvrdili, že premiér bude u nich hospitalizovaný do konca tohto týždňa. Ošetrujúci lekári nechceli premiérovu diagnózu konkretizovať. Podľa informácií TopiekFico problémy s akútnym koronárnym syndrómom. Zdravotný stav sa mu ale nezhoršuje, povedal generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly.

Svetlana stála pri manželovi

Fico je v NÚSCH hospitalizovaný od štvrtka 14. apríla. Podľa lekárov z pozorovaní vyplynulo, že je potrebné, aby v nemocnici zostal naďalej. Šéf kabinetu prišiel do ústavu sám v sprievode ochranky. Jeho manželka Svetlana stála pri ňom. Podrobil sa kardiologickým vyšetreniam. Premiér musel pre zdravotné problémy zrušiť štvrtkovú oficiálnu návštevu Českej republiky. Tento týždeň mal cestovať aj do Varšavy a Budapešti.

Informácia z nemocnice, ktorá
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: MoslimMigrantRobert FicoNÚSCH
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu