Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

ONLINE Škandál obrovských daňových únikov vrcholí: Hlava gangu Puškár je na úteku, vydaný zatykač!

Peter Puškár
Peter Puškár

BRATISLAVA - Kriminalisti majú plné ruky práce. Stále vyšetrujú daňové podvody, v ktorých má byť zapletený aj brat známej moderátorky Peter Puškár. Polícia realizovala veľkú raziu, prezident Tibor Gašpar nám potvrdil, že nitky organizovanej skupiny siahajú aj do zahraničia. Puškár polícii uniká, zaujímavé je, že s nami komunikuje cez Facebook. Priznal, že sa zdržiava aj v zahraničí.

Aktuálne informácie o prípade z tlačovky prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara a šéfa finančnej správy Františka Imreczeho:

10:25 Podľa polície mal byť Puškár dokonca hlavou celej skupiny.

10:23 Ide o organizovanú skupinu, kde je trestná sadzba od 7 - 12 rokov. Boli založené spoločnosti, ktoré potvrdili organizovanú činnosť, podávané boli fiktívne daňové priznania. Osoby žiadali od štátu vrátiť sumy, alebo sa skracovala vlastná daňová povinnosť.  

10:22 Ďalej je hľadaná aj ďalšia žena, ktorá mala toho času nastúpiť do výkonu trestu pre iný zločin. Tretí obvinený je tiež v zahraničí, na všetkých troch je vydaný zatykač.

10:20 Organizátorom je podľa polície Peter Puškár, toho času je na úteku. Polícia ho kontaktovala s prísľubom, že sa dostaví na políciu, neprišiel.

10:14 Ako povedal policajný prezident Tibor Gašpar, polícia NAKA sa začala v roku 2013 zaoberať prípadom. Dozor vykonávala Krajská prokuratúra Žilina.  Dňa 11.4. sa uskutočnila zaisťovacia akcia. Účelom bolo zaistiť dalšie dôkazy, ako sú pečiatky, fiktívne účtovné dopkady. Polícia zrealizovala šesť domových prehliadok, tri prehliadky iných priestorov. Predviedli 5 osôb, ktoré aj zadržali, celkovo je obvinených 8 osôb. Celkovo sa prípad týka 40 spoločností.  

10:13 Fiktívne obchody uskutočnili na sumu 3 mil 046 tisíc eur, z toho štát prišiel reálne o 1 mil 650 tis. eur. Išlo o dokladované nadmerné odpočty. Celková suma fiktívnych obchodov by bola podľa Imreczeho až 10,3 mil eur. Do prípadu je zapojených 40 subjektov. Škoda a sumy nie sú konečné. Firmy nemali doklady o skladovaní ani o vykonaní služieb.

10:12 V apríli 2012 sa s činnosťou začalo a pokračovala až doteraz. Daňové subjekty mali kontroly, bol tam nález, napriek tomu pokračovali ďalej v činnosti. Vykonaných bolo 18 daňových kontrol.

10:11 Išlo o irelevantné komodity, žiadne zdaniteľné plnenie nanastalo. Snaha bola vyplniť daňové plnenie na komoditách ako sú napr. diamanty a marketingové služby.  

10:10 Prípad riešila daňová Kobra. Krycí názov "Stano". Prípad bol založený na absolútnej fikcii, žiadny obchod ale nenastal.

Vyjadrenie Petra Puškára

"Previdelne chodím do Rakúska, Maďarska a Česka. Niekoľko dní v týždni som mimo Slovenska," priznal Puškár. Podarilo sa nám zistiť, že polícia s prípadom finišuje. Medzi podozrivými je aj on. Vyšetrovateľ spracováva jeho obvinenie a je otázkou pár hodín, kedy na neho bude vydaný aj zatykač. Či sa Puškár dobrovoľne na políciu prihlási, nám prezradiť nechcel. 

Neúspešnému politikovi sa podarilo polícii doteraz vyhnúť, aj keď po ňom muži zákoná pátrajú. "V pondelok nabehli 40 kukláči k môjmu známemu do Pezinka, že ma hľadajú. Nerozumiem tomu, prečo nezavolali rovno mne," povedal Puškár, ktorý ostro kritizuje postup polície. Obvineniu čelil už pred dvomi rokmi. Vtedy k nemu na domovú prehliadku kukláči nabehli.

Ako sa nám podarilo zistiť polícia v súvislosti s vyšetrovaním prípadu už predviedla 30 podozrivých, ktorých aj vypočula. Pri domových prehliadkach zadržala päť ľudí. V rámci organinzovanej skupiny je doteraz obvinených sedem osôb. "Na prípade kooperujeme aj s Českou republikou," potvrdil nám policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý bude o podrobnostiach informovať už dnes na tlačovke. 


Prečítajte si aj:

MIMORIADNA SPRÁVA Obrovská razia, zatknutí sú po celom Slovensku: Brat známej moderátorky uniká


V pondelok realizovala Národná kriminálna agentúra veľkú policajnú raziu na strednom a západnom Slovensku. Pri domových prehliadkach dokumetovali závažnú trestnú činnosť ekonomického charakteru. Podozriví sa obohacovali na daňových podvodoch a oberali tak štát o nemalé peniaze. 

Viac o téme: Policajná raziaPeter Puškár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu