Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V centre Bratislavy muž napadol a okradol muslimku s dieťaťom: Vykrikoval, že je teroristka!

  Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Európu smutne poznačil ďalší útok, ktorý sa odohrola v jej srdci v Bruseli 22. marca. Práve v ten istý deň napadol neznámy páchateľ muslimskú ženu s dieťaťom v centre Bratislavy. Šokujúce je, že Somálčanke, ktorá u nás žije viac ako dva roky sama len so synčekom, nikto nepomohol.

Incident sa stal na preplnenej zastávke mestskej hromadnej dopravy na Hodžovom námestí pri Prezidentskom paláci v centre mesta okolo pol štvrtej popoludní. Ako informuje portál islamonline.sk, s pokrikmi rasistických hesiel ťahal neznámy muž muslimku za hidžáb a tašku. Nakoniec jej ukradol peňaženku. Vydesená žena volala o pomoc, no nikto jej nepomohol. Udalosť pre Topky potvrdila polícia. "Polícia eviduje oznámenie Somálskej občianky zo dňa 22. marca tohto roku. Na jeho doplnení a objasňovaní sa pracuje. Páchateľ skutku doposiaľ zistený nebol," uviedol hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff. 

Takto doško ku skutku

Somálčanka žije na Slovensku približne dva roky. V osudný deň išla pre syna do škôlky ako inokedy. Domov sa vracali cez Hodžovo námestie, kde prestúpili na autobus č. 83.

Do autobusu najprv nastúpil jej synček. Keď do neho vchádzala ona, neznámy páchateľ jej zozadu začal ťahať šatku na hlave a tašku. Obzrela sa a zbadala muža, ktorý jej už stihol vybrať z tašky peňaženku. Podával ju žene, ktorá stála pri ňom. Na veľké prekvapenie sa nerozbehli preč, ale začali po nej vykrikovať slová ako  "čierna", "špinavá", "terorista" a "muslim".

Vystrašená žena okamžite volala o pomoc, nikto ale nereagoval. Vodič autobusu sa len opýtal, či chce nastúpiť a ísť. V autobuse sa jej po anglicky prihovorila istá žena. Priznala, že ostala šokovaná, ale ponúkla sa, že jej pomôže privolať políciu. Muži zákona ženu so synom predviedli na policajnú stanicu. "Policajti s muslimkou spísala zápisnicu, no keď sa im zverila, že má strach, pretože nosí hidžáb, má tmavú pleť a je na Slovensku so synom sama, povedali jej, že viac pre ňu urobiť nemôžu, má ich však kontaktovať, ak by sa niečo stalo," píše portál.

Z nepríjemnej situácie sa žena dodnes spamätáva, najhoršie to ale prežíva malý synček, ktorý opakovane hovorí, že sa bojí.  

Incident nebol jediný 

Somálčanka opísala aj ďalšiu nepríjemnú skúsenosť, ktorá ju v uliciach Bratislavy postretla. Vtedy sa ubránila tým, že s dvojročným synčekom vošla do cukrárne. Žene, ktorá proti nej išla s nožom v ruke, sa tak vyhla.

Muslimka žijúca na Slovensku priznáva, že život v hlavnom meste nie je kvôli jej farbe pleti a oblečeniu jednoduchý. Spomína ale na prípad, keď jej v autobuse pomohol vodič ubrániť sa pred agresívnym mužom, ktorý na ňu a synčeka v kočíku slovne útočil. Vodič sa jej zastal a muža vyhodil. 

 

Viac o téme: AutobusMoslimkaBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu