Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Známy ekonóm, ktorý radil Radičovej, je stále nezvestný: FOTO Srdcervúci odkaz od Kažimíra

Martin Filko Zobraziť galériu (2)
Martin Filko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavskí hasiči a policajti sú v plnom nasadení. Pokračujú v pátraní po známom ekonómovi Martinovi Filkovi, ktorého včera strhol na kanoe tok Dunaja.

"Pátracia akcia stále pokračuje," informoval zástupca veliteľa bratislavských hasičov Adrián Mifkovič. Hasiči postupujú od Zimného prístavu po Vojku. "Bratislavskí policajti prijali v súvislosti s prevráteným kajakom na hlavnom toku Dunaja v blízkosti Micherovej zátoky informáciu o nezvestnosti osoby, pričom za účelom jej vypátrania dnes pokračuje pátranie," potvrdila hovorkyňa bratislavských policajtov Tatiana Kurucová a doplnila:  "Tok Dunaja v súčasnosti prepátravajú policajti Poriečneho oddelenia Prezídia PZ a záchranári, zatiaľ, žiaľ, bezúspešne." 

Záchranná akcia bola včera o  21-vej hodine ukončená kvôli zlej viditeľnosti. Policajti s hasičmi po mužovi dnes pátrajú. Rodina, kamaráti a najbližší prežívajú najhoršie chvíle svojho života, veria na zázrak. Srdcervúci status zverejnil na sociálnej sieti aj minister financií Peter Kažimír.  

   

Známy ekonóm, ktorý radil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Nešťastie sa stalo na Veľkonočný pondelok podvečer okolo 17-tej hodiny. S Martin Filkom a ešte jednou osobou sa prevrátil na Dunaji pod bratislavským Prístavným mostom dvojkajak. Obaja skončili v chladných rozbúrených vodách. Incident sa stal pri kanoistickom klube v Bratislave. 

Osobu, ktorá bola s Martinom, sa podarilo zachrániť. Martina, žiaľ, doteraz nenašli. Filko bol známy slovenský ekonóm, riaditeľ Inštitútu finančnej politiky. Počas druhej Ficovej vlády bol hlavný ekonóm ministerstva financií a riaditeľ Inštitútu finančnej politiky. V rokoch 2008 až 2010 bol poradcom vtedajšieho ministra financií Jána Počiatka, neskôr bol aj poradcom premiérky Ivety Radičovej. Po voľbách ho spájali aj s ministerskou stoličkou v zdravotníctve.

Viac o téme: KajakEkonómDunajMartin Filko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu