Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Známy ekonóm je po nehode na Dunaji nezvestný: Malo sa s ním prevrátiť kanoe

Martin Filko
Martin Filko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hasiči pátrajú po nezvestnom mužovi, ktorého dnes strhol prúd v Dunaji. Má ísť o šéfa Inštitútu finančnej politiky pri Ministerstve financií SR Martina Filka. Vo svojom hlavnom spravodajstve o tom informovala televízia Markíza.

S Filkom sa malo pod bratislavským Prístavným mostom prevrátiť kanoe. Spolu s ním v ňom bola ešte jedna osoba, tá je v poriadku. Hasiči prehľadávali tok rieky až po Gabčíkovo. Ako sa podarilo zistiť Topkám, udalosť sa mala odohrať okolo piatej hodiny poobede. Podľa informácií z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru bolo dnešné pátranie po nezvestnom neúspešné a bude pokračovať zajtra ráno kvôli výrazne zníženej viditeľnosti.

Známy slovenský ekonóm, riaditeľ Inštitútu finančnej politiky Martin Filko.Filko bol počas druhej Ficovej vlády hlavný ekonóm ministerstva financií a riaditeľ Inštitútu finančnej politiky. V rokoch 2008 až 2010 bol poradcom vtedajšieho ministra financií Jána Počiatka, neskôr bol aj poradcom premiérky Ivety Radičovej a jeho meno sa po voľbách spájalo aj s ministerskou stoličkou v zdravotníctve, dodal portál tvnoviny.sk. 

Hasiči hľadali dve osoby

Bratislavským záchranárom dnes podvečer ohlásili prevrátenie dvojkajaku na rieke Dunaj pri kanoistickom klube v Bratislave. Vo vode sa nachádzali dve osoby. Následne boli na miesto vyslané bratislavské hasičské jednotky s člnovou technikou a potápačská skupina. Hasičské jednotky začali s prehľadávaním vodného toku a priľahlých brehov smerom od mosta Apollo po Vojku. Jednej osobe bola poskytnutá zdravotná starostlivosť a po druhej osobe sa stále pátra. Na mieste udalosti zasahovalo 22 príslušníkov a sedem kusov hasičskej techniky. Agentúru SITA o tom informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

 

Viac o téme: NezvestnýMartin Filko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu