Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Vážna nehoda pri Ružomberku: Dávid (21) vzal rodičom auto, teraz bojuje o život

Vážna nehoda pri Ružomberku Zobraziť galériu (5)
Vážna nehoda pri Ružomberku (Zdroj: Foto: polícia)

RUŽOMBEROK - Cez víkend sa stala vážna dopravná nehoda. Dávid (21) mal zákaz šoférovať, no aj napriek tomu nasadol bez vedomia rodičov do ich auta a škaredo havaroval. Ratovali ho záchranári, v nemocnici bojuje o život.

Nehoda sa stala v sobotu o pol desiatej večer v katastri obce Hubová, v okrese Ružomberok. Dávid (21) na Citroën C3 jazdil od Ružomberka na obec Hubová. "Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel vodič s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde došlo k zrážke s oproti idúcim motorovým vozidlom Škoda Octavia, ktoré viedol 32 ročný vodič. Vozidlo Škoda bolo po zrážke odhodené do za ním jazdiaceho motorového vozidla Renault Megane, ktoré viedol 34 ročný vodič," opísal hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík. 

FOTO Vážna nehoda pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Na mieste nehody boli do niekoľkých minút od oznámenia aj privolaní záchranári. "21-ročného muža sme v bezvedomí s polytraumou previezli do nemocnice v Ružomberku. 67-ročný muž utrpel poranenia v oblasti panvy a 32-ročný muž utrpel povrchové poranenia. Obidvoch sme taktiež previezli do nemocnice v Ružomberku," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 

FOTO Vážna nehoda pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Dávid má zákaz šoférovať 

Dávid bojuje v nemocnici o život. Polícia počas vyšetrovania zistila, že maldý vodič má rozhodnutím súdu z marca minulého roka uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dva roky za prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

FOTO Vážna nehoda pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Hmotná škoda na autách bola predbežne vyčíslená na 9.100 eur. U vodiča renaultu alkohol vykonanou dychovou skúškou polícia zistila. U vodičov citroënu a škody bol nariadený odber krvi. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

 

Viac o téme: NehodaZrážkaRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu