Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

HZS opäť v akcii: Horolezec (25) spadol počas lezenia, stratený muž zapadol s autom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

STARÝ SMOKOVEC – Horská záchranná služba (HZS) vo Vysokých Tatrách dnes v dopoludňajších hodinách pomáhala 25-ročnému horolezcovi, ktorý si počas lezenia ľadom „Sopel“ spôsobil pošmyknutím a pádom poranenie dolnej končatiny.

Ako informovala HZS na svojom portáli, skupine horolezcov sa podarilo zostúpiť do oblasti nad Velickým plesom, kde sa stretli so záchranármi HZS. Pacienta na mieste ošetrili a za pomoci nosidiel ho odniesli k Sliezskemu domu. Záchranári ho potom transportovali terénnym vozidlom do Starého Smokovca, kde ho odovzdali posádke rýchlej záchrannej pomoci. Informáciu zverejnila na svojom portáli HZS.

HZS pomáhala pri záchrane maďarskej turistky a strateného Slováka

Záchranári z Horskej záchrannej služby (HZS) Nízke Tatry zasahovali v sobotu 12. marca večer pri záchrane maďarskej turistky, ktorá si poranila nohu pri zostupe z Ďumbiera.

Ako dnes informuje webova stránka HZS, záchranári transportovali na saniach 49-ročnú ženu na Trangošku, kde ju prevzala sanitka Rýchlej zdravotnej pomoci.

Dnes v skorých ranných hodinách pomáhali horskí záchranári z Oblastného strediska HZS Veľká Fatra pri hľadaní nezvestného muža, ktorý odišiel na osobnom aute z hotela Kráľova studňa. Muža našli asi päť kilometrov od hotela v Zlámanej doline zapadnutého s autom. Záchranári mu následne poskytli technickú pomoc s vozidlom.

Viac o téme: HZS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu