Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Krvavá bitka v Galante: FOTO Zločincov na úteku, tretí chcel zničiť dôkazy policajtom spred nosa

Martin Miedzga a Ernest Csambal Zobraziť galériu (3)
Martin Miedzga a Ernest Csambal (Zdroj: Foto: polícia)

GALANTA - Nôž pod krkom a desivé výstrely. Brutálna bitka sa strhla ešte koncom februára v galantskom bare. Polícia po útočníkoch intenzívne pátra. Martin a Ernest v podniku bezhlavo vyvádzali, mužovi s SBS-ky sa vyhrážali smrťou.

Incident sa odohral v galantskej herni na Železničiarskej ulici, kde bolo niekoľko zákazníkov. Správanie niektorých podgurážených mužov sa začalo zvrhávať. "Na toalete jeden z nich rozkopol dvere a začali si svojvoľne brať nápoje z chladničky. Preto čašníčka privolala na pomoc súkromnú bezpečnostnú službu, s ktorou mal majiteľ uzatvorenú dohodu," opísala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová. Bezhlavé vyčíňanie agresorov pokračovalo. 

Krvavá bitka, padali výstrely

Martin (34) sbs-kára udrel a medzi mužmi sa strhla bitka. Vzápätí prišiel Martinovi na pomoc Ernest (30), ktorý ochrankárovi priložil nôž pod krk a vyhrážal sa mu zabitím. "Vzápätí nasledoval mimoriadne brutálny a surový útok oboch mužov na 39 -čného poškodeného," pokračovala Kredatusová a doplnila, že Ernest napadnutému sbs-károvi vytiahol z puzdra pištoľ a dvakrát vystrelil do stropu. Následne mu zbraň priložil k oku a hrozil mu zabitím. Druhý z útočníkov medzitým pracovníka ochranky neustále surovo kopal a skákal po ňom.

Martin Miedzga (34)
Zobraziť galériu (3)
Martin Miedzga (34)  (Zdroj: Foto: polícia)

Napadnutý muž utrpel úraz hlavy, rôzne tržné rany na tvári, zlomeninu nosa a čeľuste a iné zranenia, z ktorých sa bude liečiť niekoľko týždňov. "Na základe zhromaždených dôkazov a vykonaných procesných úkonov obvinil vyšetrovateľ kriminálnej polície dvoch aktérov útoku, zároveň vyhlásil po nich pátranie, nakoľko sa vyhýbajú trestnému konaniu," zdôraznila policajná hovorkyňa. 

Agresori sú na úteku, polícia po nich pátra

Polícia v súčasnosti pátra po Martinovi Miedzgovi (34) z Galanty a Ernestovi Csambalovi (30) taktiež z Galanty. Obaja muži sú obvinení zo zločinu ublíženia na zdraví a výtržníctva, ktorých sa dopustili spolupáchateľstvom. Mladší z dvojice je navyše obvinený aj zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu nebezpečného vyhrážania. V prípade, ak ste obvinených niekde videli, môžete to oznámiť na ktoromkoľvek policajnom útvare alebo prostredníctvom linky 158. Ak ich súd uzná vinnými, hrozí im odňatie slobody na 5 až 12 rokov.

Ernest Csambal (30)
Zobraziť galériu (3)
Ernest Csambal (30)  (Zdroj: Foto: polícia)

Tretí do partie, chcel zmariť vyšetrovanie

Vyšetrovateľ obvinil aj Miroslava (33) z Galanty zo zločinu marenia spravodlivosti a prečinu nadržovania. "V úmysle zabrániť orgánom činným v trestnom konaní v získaní dôkazu potrebného pre trestné konanie navštívil znalca z odboru elektrotechnika pribratého do konania a žiadal od neho zničenie údajov z kamerového záznamu," vysvetlila Kredatusová. Polícia Miroslava zadržala a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie, o čom by malo byť rozhodnuté dnes. Za tieto trestné činy je možné uložiť odňatie slobody na 1 až 6 rokov.

Viac o téme: BitkaGalanta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu