Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Mišky (†12), ktorá zomrela na svahu: Po lyžiarskom výcviku všetci smútia

nebohá Miška a Veronika Zobraziť galériu (3)
nebohá Miška a Veronika (Zdroj: Foto: Facebook, plejsy.com)

KOŠICE - Obrovská tragédia, ktorá sa vo štvrtok večer stala v lyžiarskom stredisku Plejsy v spišskonovoveskom okrese otriasla celým Slovenskom. Dve spolužiačky sa podvečer na neosvetlenom svahu spúštali na klzáku bez dozoru dospelých. Boli na lyžiarskom výcviku. Ich výlet mal, žiaľ, fatálne následky.

Obe žiačky Miška (†12) a Veronika (13) boli na lyžiarskom výcvikovom kurze, ktorý organizovala Základná škola Drábova 3 v Košiciach. Rodičia nebohého dievčatka prežívajú najťažšie chvíle svojho života. Z obrovskej tragédie sa nedokážu spamätať najbližší, priatelia a známi. Za šikovnou, milou a stále usmiatou Miškou smútia všetci spolužiaci, rovnako aj zamestnanci základnej školy.

Miška
Zobraziť galériu (3)
Miška  (Zdroj: Foto: Facebook, plejsy.com)

Nešťastie sa stalo tak, že Miška (†12) s Veronikou (13) z Košíc vo štvrtok večer po 18-tej hodine prešli na strmú časť zjazdovky, kde sa spustili na snehových klzákoch. Ich jazda ale nabrala rýchlosť a školáčky klzák nedokázali ovládať, ani zastaviť. V rýchlosti tak narazili do stromov a skál, ktoré sú vedľa zjazdovky. Na mieste zasahovali záchranári. Ako opísal ich hovorca Boris Chmel, jedno z dievčatiek oživovali a následne ho vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Košiciach, kde, žiaľ, zraneniam podľahlo. Druhé dievčatko utrpelo zlomeniny dolných a horných končatín a pri vedomí ho previezli do nemocnice v Krompachoch.

Veronika
Zobraziť galériu (3)
Veronika  (Zdroj: Foto: Facebook, plejsy.com)

Podľa hovorkyne košickej nemocnice Ladislavy Šustovej dievčatko prijali na Kliniku úrazovej chirurgie v hlbokom bezvedomí s ťažkými poraneniami celého tela. Mišku oživovali vo vrtuľníku záchranári a traumatológovia v nemocnici v tom naďalej pokračovali, žiaľ, neúspešne.

Policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. "Okolnosti, ako aj miera zodpovednosti osôb dohliadajúcich na bezpečnosť maloletých detí sú predmetom vyšetrovania," informoval hovorca košických policajtov Alexander Szabó.                      

 

Viac o téme: TragédiaNešťastieŠkoláčkyPlejsy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu