Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obrovská tragédia na Plejsoch: Žiačky (†12, 13) sa v tme spustili na sánkach, náraz do stromu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KROMPACHY - Obrovská tragédia sa stala včera podvečer. Dve školáčky Miška (†12) a Veronika (13) sa počas výcvikového kurzu sánkovali v lyžiarskom stredisku Plejsy. V rýchlosti ale narazili do stromu. Jedno z dievčat, žiaľ, po prevoze do nemocnice zomrelo.

Dve spolužiačky (†12, 13) z Košíc si úživali radostné chvíle a tešili sa zo snehovej nádielky na školskom lyžiarskom zájazde. Podvečerná sánkovačka na svahu lyžiarskeho strediska Plejsy v Krompachoch v okrese Spišská Nová Ves sa, žiaľ, stala pre jednu z nich osudnou. Nešťastie sa stalo okolo štvrť na sedem večer, preto nevedno, ako sa mohli dve dievčatká vybrať na svah bez dozoru.

Opis tragédie

"Na neosvetlenom lyžiarskom svahu sa sánkovali maloleté deti z Košíc, účastníci lyžiarskeho výcvikového kurzu. Dve z nich, dievčatá vo veku 12 a 13 rokov, prešli na strmú časť zjazdovky, kde sa spustili na snehových klzákoch," opísal hovorca košických policajtov Alexander Szabó a doplnil, že v dôsledku rýchlej jazdy dievčatká nedokázali klzák ovládať, ani zastaviť. V rýchlosti tak narazili do stromov a skál nachádzajúcich sa vedľa zjazdovky.

Miška a Veronika v rýchlosti narazili do stromu. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. "Jedno z dievčatiek sme oživovali a následne vrtuľníkom transportovali do nemocnice v Košiciach, kde, žiaľ, zraneniam podľahlo. Druhé dievčatko utrpelo zlomeniny dolných a horných končatín a pri vedomí sme ho previezli do nemocnice v Krompachoch," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

"Pacientku priviezli včera vo večerných hodinách na Kliniku úrazovej chirurgie v hlbokom bezvedomí s ťažkými poraneniami celého tela s tým, že ju resuscitovali už počas transportu vo vrtuľníku. Naši traumatológovia naďalej pokračovali v oživovaní tejto maloletej pacientky, žiaľ, neúspešne," uviedla hovorkyňa košickej nemocnice Ladislava Šustová.

Prípad vyšetruje polícia

Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. "Okolnosti, ako aj miera zodpovednosti osôb dohliadajúcich na bezpečnosť maloletých detí sú predmetom vyšetrovania," uzavrel Szabó.        

 

 

 

Viac o téme: TragédiaSánkovačkaPlejsy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu