Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Košičania môžu zostať pokojní: Meningoková nákaza z nelegálnej osady Mašličkovo nehrozí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – V nelegálnej osade Mašličkovo pri sídlisku Lunik IX. umrelo ešte minulého týždňa ďalšie bábätko. Tentokrát išlo o štvormesačné dieťa, ktoré sa narodilo s nízkou pôrodnou váhou a s oslabeným imunitným systémom. Dieťa podľahlo meningokokovej baktérii.

Keďže ide o veľmi nebezpečné a nákazlivé ochorenie, tak pracovníci  Regionálneho úradu verejného zdravotníctva preventívne podali osadníkom v Mašličkove antibiotika a celý týždeň sledovali zdravotný stav príbuzných a ľudí, ktorí prišli s bábätkom do styku. Našťastie po prijatých preventívnych opatreniach je riziko šírenia minimálne.

Košičania môžu zostať pokojní:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Miro Vacula)

„Meningoková infekcia, ktorá sa objavila v nelegálnej osade Mašličkovo, aktuálne nepredstavuje žiadne riziko pre obyvateľov Košíc. Potvrdzujú to výsledky kontroly Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Košiciach, ktorého odborní pracovníci už vyše týždňa sledujú priebeh ochorenia. Obyvatelia osady užili predpísanú dávku antibiotík, pričom u žiadneho z nich sa po následných vyšetreniach nákaza nepotvrdila. Mesto na základe záverov hygienikov  ubezpečuje obyvateľov, že aktuálna situácia v osade je pod kontrolou a riziko šírenia je minimálne,“ informovala nás hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Viac o téme: KošiceMašličkovoMeningoková nákaza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu