Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hypnotizér Slovákom poradil, ako na lásku: S týmito radami sa vyhnete najväčším chybám

Martin Lajprík Zobraziť galériu (4)
Martin Lajprík

BRATISLAVA – Láska sa dá vyliečiť iba láskou, hovorievajú básnici. Hypnotizéri však poznajú aj iný recept na úspech. Prečítajte si a vypočujte v priloženej nahrávke, čo radí ľuďom pri patáliách s láskou známy slovenský hypnoterapeut Martin Lajprík.

Ako pôsobí mechanizmus očarenia „tým druhým“? Ide o niečo nadprirodzené?

Mnoho ľudí je presvedčených o tom, že sú očarení druhou osobou. A naozaj je veľmi ľahké pomýliť si čaro druhej osoby s našimi vlastnými pocitmi a myšlienkami. Pravdepodobne každý si myslí, že sa zamilovávame do druhej osoby, keď s ňou trávime čas - v skutočnosti sa hrôzostrašne mýlite. Zamilovávanie totiž funguje úplne inak, ako ste si doteraz mysleli. Teraz si pravdepodobne myslíte, že najdôležitejšie pre zamilovanie je to, že ste s tou druhou osobou. Trávite s ňou spoločný čas, keď ste s ňou, cítite sa skvele a hovoríte si, aký úžasný partner/partnerka by to bol. A preto sa do nej zamilujete. Je to tak? Vôbec nie!

Hypnotizér vyvrátil najväčší mýtus, veria mu aj Slováci: Trik, ktorý vedie k úspechu

Priblížte, ako presne funguje tento proces zamilovávania sa z pohľadu hypnózy.

Proces zamilovávania neprebieha v momentoch, keď sme v blízkosti druhej osoby. Do vašej polovičky ste sa zamilovali práve v momentoch, keď ste boli sami! Áno, pretože keď ste sami, máte čas na ňu myslieť a to je pre zamilovanie oveľa dôležitejšie ako spoločne strávený čas. Samozrejme, že s vaším objektom túžby prežijete krásne chvíle a cítite sa výnimočne. To však na samotné zamilovanie nestačí. Zamilovávanie prichádza až v momente, keď sa rozlúčite a vy začnete myslieť na túto osobu. Vtedy si začnete spomínať na spoločné zážitky. Pri týchto zážitkoch si začnete vyvolávať príjemné pocity, ktoré ste spolu prežili. A nielen to! Situácie, ktoré ste prežili, si predstavujete dokonca ešte farebnejšie, väčšie a intenzívnejšie, než aké boli v skutočnosti. Čím farebnejšie, väčšie a detailnejšie sú vaše predstavy, tým intenzívnejšie sú aj vaše pocity a vy sa cítite skrátka skvele! To predsa musí byť ten pravý, hovoríte si v duchu. A nielen to, počas týchto predstáv si o vašej vyvolenej narozprávate mnoho krásnych vecí... bez ohľadu na to, či sú, alebo nie sú pravdivé. (Žeby preto sa o láske hovorilo, že je slepá?)

To znie ako vírus, ktorý nás po prehrmení inkubačnej doby zachváti úplne.

Presne tak. V každý voľný moment si hovoríte, aké úžasné má dotyčný vlastnosti, ako sa vtedy na vás pozrel a to určite znamenalo, že vás chce. A potom idete ešte ďalej! Začnete si predstavovať spoločnú budúcnosť! Vo svojej hlave si vyfarbíte neodolateľné obrazy spoločných aktivít, ktoré vás čakajú. A samozrejme, váš miláčik je v nich šarmantný, okúzľujúci a neodolateľný skoro ako filmová hviezda. Čím viac na toho druhého myslíte, tým sú vaše pocity viac intenzívne. Nakoniec sa vám toto snenie spojí s bežnými činnosťami, ktoré počas dňa robíte. Napríklad s umývaním riadu, alebo s pohľadom na váš telefón. A hádajte čo? Potom sa už len stačí pozrieť na svoj telefón, alebo začať umývať riad a krásne predstavy sa začnú vynárať samé od seba!

Hypnotizér Slovákom poradil, ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

V reálnom svete môžete s touto osobou stráviť jednu hodinu, čo by na zamilovanie nestačilo. Vo svojej hlave ste však s touto osobou prežili už dva spoločné týždne! Práve preto je možné zamilovať sa do niekoho, s kým ste sa ani nikdy nestretli. Napríklad cez online zoznamky sa s druhou osobou nemusíte fyzicky stretnúť, no napriek tomu ho už máte plnú hlavu!  Nemôžeme sa preto diviť, že zamilovaný človek je v tranze a doslova zhypnotizovaný. Je to hypnóza, ktorú si sám navodil a ktorá drasticky mení jeho správanie. No a netreba zabúdať na to, že hypnóza je dobrovoľný stav, do ktorého každý vstupuje dobrovoľne. Dajte si preto pozor, do koho sa rozhodnete zamilovať.

Niekto sa nám páči, snívame o ňom dni a noci, ale vyzerá to tak, že je k našej láske slepý. Hovorí sa však, že sila myšlienok a pohľadu je niekedy bezhraničná. Ako by ste poradili ľuďom, ktorí nemajú dosť odvahy, aby objekt svojej túžby oslovili priamo, ale chcú im informáciu o svojom záujme preniesť telepaticky? Existuje na to nejaké tajné podvedomé kúzlo?

Samozrejme, že dokážete svoje myšlienky preniesť aj bez toho, aby ste otvorili ústa. Hovorí sa tomu neverbálna komunikácia. Ak z diaľky vidíte kamaráta a chcete, aby prišiel k vám cez ulicu, jednoducho na neho zamávate. Slová a to, čo hovoríte v komunikácii, nie je ten najdôležitejší element.

Čo by ste teda „nesmelým“ poradili?

Na to, aby ste mohli s náprotivkom zrozumiteľne telepaticky komunikovať, potrebuje byť splnená jedna podmienka. Druhá osoba vás musí vnímať svojimi zmyslami. Zabudnite na to, že sa budete schovávať doma a nakúpite si woodoo bábiky. Ak niečo chcete, musíte zdvihnúť zadok a ísť si po to.

Stačí nám k tomu len kus odhodlania? Naozaj treba len aktívne konať?

Prezradím vám tajomstvo nadväzovania rýchlych a dobrých vzťahov s kýmkoľvek. Najskôr trocha nudnej teórie. Každý z nás má vo svojom tele niečo, čo vedci pomenovali ako zrkadlové neuróny. Ich úlohou je zrkadliť to, čo sa deje vo vašom okolí. Keď teda vidíte niekoho, ako tancuje, vo vašom tele sa začnú aktivovať tie neuróny, ktoré by ste používali pri tanci. Keď vidíte niekoho veľmi smutného, môžete začať cítiť smútok aj vy. Keď je vo vašej blízkosti niekto s dobrou náladou, môžete sa ňou „nakaziť“. Zatiaľ nič nové. Prakticky máte so zrkadlovými neurónmi skúsenosť od detstva, pretože práve vďaka nim ste sa naučili mnoho odpozeraného správania.

Znamená to, že správanie okolia a jeho nálady ovplyvňujeme do veľkej miery sami?

Veľa ľudí si neuvedomuje, že to, v akom je človek naladení, priamo vplýva na ľudí v jeho okolí. Ak je niekto naladený v nejakom vzrušeno–bojazlivo–divnom móde, to sú aj pocity, cez ktoré naňho budú ľudia pozerať. Ak prídete v tomto naladení k osobe, ktorú chcete zaujať, tá dostane facku týchto divných pocitov ešte predtým, ako otvoríte ústa. Platí to ale aj naopak. Ak sa viete naladiť do príťažlivého, vtipno-otvoreno–sebavedomého stavu, nemusíte ani otvoriť ústa a ľudia to z vás začnú cítiť. A ak sa ľuďom niečo veľmi páči, nemajú problém prísť si to sami vypýtať.

Ako takýto vytúžený stav docielime?

Ako sa ale do tohto stavu naladiť? Dnes je váš šťastný deň! V článku nájdete špeciálnu hypnotickú nahrávku, vďaka ktorej sa naučíte spojiť s vaším neodoleteľným stavom tak, aby ste boli neodolateľní! Užite si ju!

Hovorí sa, že niektorí ľudia majú uhrančivé čaro osobnosti a pohľadu. Neraz dokážu „zmagnetizovať" niekoľko ľudí naraz, muži či ženy sú z nich paf. Ako sa na takéto fluidum pozerá hypnóza?

Títo ľudia sú pravdepodobne veľmi dobrými hypnotizérmi. Je zaujímavé, že spomínate slovo magnetizmus, pretože v počiatkoch hypnózy v 18. storočí sa hypnotické fenomény nazývali magnetizmom. Aj proces uvedenia do tranzu spočíval v tom, že sa nad hypnotickými subjektami mávalo rukami a verilo sa, že ich magnetickou silou rúk uvádzajú do tranzu. Moderná hypnóza už vie, že ľudia nevstupovali do tranzu vďaka magnetickým silám, a že v hre boli úplne iné procesy. Podobnému dojmu môžeme prepadnúť aj pri týchto magnetických osobnostiach. Na prvý pohľad to vyzerá, akoby mali nejakú špeciálnu magnetickú moc, ale je to len ilúzia. Jednoducho, títo ľudia vedia ako používať svoju komunikáciu a dosahovať tak s jej pomocou konkrétne ciele. Predpokladám, že každá magnetická osobnosť vie aplikovať tri základné kroky, ktoré sú potrebné na navodenie hypnózy:

  1. Absorbovanie pozornosti. Ak viete, ako na seba strhnúť pozornosť, máte skoro vyhraté. Schopnosť osloviť ľudí tak, že z vás nepustia oči, je prvým predpokladom hypnotického ovplyvňovania. Uhrančivý a prenikavý pohľad môže na strhnutie pozornosti vynikajúco poslúžiť.
  2. Obídenie kritického faktoru. Na to, aby sme vyvolali hypnotickú reakciu, musíme obísť kritický vedomý faktor. Inými slovami, potrebujeme stíšiť tú časť mysle, ktorá má vo zvyku všetko spochybňovať a na väčšinu vecí hundre. Vypnúť kritické myslenie je veľmi jednoduché. Môžete ho dosiahnuť napríklad tým, že niekomu rozpoviete pútavý príbeh.
  3. Stimulovanie nevedomej reakcie. Ak už máte na sebe všetku pozornosť a kritické vedomie človeka sa zaoberá napríklad strhujúcim príbehom, nič vám nebráni v tom, aby ste stimulovali nevedomé reakcie. Medzi nevedomé reakcie patria pocity, predstavy a v podstate celý myšlienkový proces. Je teda dosť možné, že tieto magnetické osobnosti vedia ako vám podsunúť myšlienky typu: Toto je úžasný človek, chcem s ním byť stále viac! Existuje nespočetné množstvo spôsobov, ako stimulovať nevedomé reakcie, no nechám si ich pre seba, pretože by nebolo etické dávať konkrétny návod, ktorý môže niekto zneužiť pre svoj egoistický prospech.

Hypnotizér Slovákom poradil, ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Magnetické osoby si nemusia byť vedomé toho, čo robia, alebo ako to robia. Sú osoby, ktoré využívajú vplyv pre dobro druhých a určite sú osoby, ktoré robia presný opak. Nikomu by preto nezaškodilo naučiť sa o hypnóze viac a zvýšiť tak svoj vlastný vplyv a vyhnúť sa tomu, aby ste padli do sietí neetického „magnetizéra“       

Okrem magnetických typov máme aj „zmagnetizované" typy. Sú to ľudia, možno to pozná každý z nás, kto sa už sklamal v láske, ktorí sa zamilujú do nepravého človeka, ale nedokážu ho pustiť z hlavy. Moja otázka znie, či na to existuje nejaký očistný hypnotický rituál.

Áno, sú to presne tie typy, ktoré majú dobrú predstavivosť a proces zamilovávania, ako som ho opísal na začiatku, im funguje veľmi dobre. Sú to jednoducho profíci vnútorných predstáv a príjemných pocitov. Jediný ich problém je, že tento proces je úplne mimo ich kontroly. Inak povedané, tieto osoby si vôbec neuvedomujú ako a kedy to zamilovávanie robia. Ich predstavivosť ide na plné obrátky a oni už ani nevnímajú tie šialené predstavy, ktoré prežívajú s ich vysnenou láskou. Očistný rituál existuje, no dostať sa z tohto stavu nemusí byť tak jednoduché ako sa do neho dostať.

Predsa len, poraďte aspoň jeden osvedčený postup.

Postup je presným opakom zamilovania. Jediné, čo musíte spraviť, je, že zmenšíte tieto zamilované predstavy, urobíte ich čiernobiele a nezaujímavé. Tým pádom nebudú vyvolávať také silné pocity. V druhom kroku po svojich klientoch „trpiacich láskou“ chcem, aby si osoba vybavila aj nepríjemné predstavy alebo zážitky, ktoré má spojené so svojim objektom túžby. A toto môže byť pre niekoho tvrdý oriešok. Nakoniec ich ale docielime alebo vytvoríme, a potom nám už nič nebráni v tom, aby sme ich urobili intenzívne, zväčšili ich a evokovali nové druhy neutrálnych alebo záporných pocitov. Toto je proces, ktorým nešťastne zamilovaní ľudia prechádzajú tak či tak, ale v hypnóze ho vieme podstatne urýchliť. Pre tých, ktorí si chcú pomôcť sami a hneď, mám jednoduchú úlohu. Nájdite si špecifické hobby, pri ktorom nebudete mať čas premýšľať. Kolektívny šport, diskusný krúžok, čokoľvek, čomu viete venovať čas a energiu. Čím menej času a možností budete mať na fantazírovanie o vašej láske, tým skôr vás to prejde.   

Sú prípady, keď nás myšlienky na niekoho doslova prepadnú. O dotyčnom sa nám začne snívať a nevieme si to vysvetliť. Môže to znamenať, že nám druhá strana telepatickými cestami nevedomia vysiela nejaké jemnozrnné signály?

Áno, môže sa to tak zdať a je jednoduché uveriť, že za to môže druhá osoba. Skôr by som však povedal, že tento sen alebo myšlienky sa mohli spustiť nejakým nevedomým spúšťačom. Inými slovami, vaše nevedomie zaregistrovalo niečo, čo sa vo vašej mysli spája s touto osobou. A keďže si to všimlo iba vaše nevedomie, znamená to, že vy – vaše vedomé ja, si toho nie je vedomé. Možno vaše nevedomie videlo niečo, čo sa spája s touto osobou. Napríklad ste v správach videli miesto, ktoré máte spojené s danou osobou. Alebo možno vaša kolegyňa povedala podobným prízvukom nejaké slovo, ktoré vám pripomenulo druhú osobu. Ak si hovoríte, že to by ste si všimli, alebo uvedomili, nehovorím o vedomej pozornosti. Hovorím o tom, že si to všimlo vaše nevedomie. Pretože vaše nevedomie si môže v správach všimnúť miesto, ktoré je spojené s touto osobou, aj keď je tento televízor od vás vzdialený desať metrov, je v preplnenej kaviarni a vy sa vedome venujete rozhovoru s obchodným partnerom. Vaše nevedomie vníma všetko vo vašom okolí ako špongia, bez toho, aby ste si to uvedomovali.

Hypnotizér Slovákom poradil, ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

...

Viac o téme: LáskaZamilovanosťValentínMartin LajpríkHynotizér
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu