Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Matovič reaguje na Ficov nový dôkaz: Premiér robí z voličov hlupákov a Slovensku hanbu

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico dnes predložil ďalší dôkaz proti Igorovi Matovičovi, lídrovi Oľano. Ukázal list podpísaný samotným Matovičom, ktorý má súvisieť s podvodným predajom jeho firmy. Obaja politickí súperi dnes zaťali hlboko do živého.

„Fico je mentálny chudák.... Smer asi v prieskumoch padá, preto robia zúfalé kroky,“ povedal na adresu premiéra na dnešnom mimoriadnom brífingu Igor Matovič, čím reagoval na posledný Ficov dôkaz proti nemu. Matovič premiérove obvinenia poprel a skutočným zlodejom a mafiánom nazval Fica.

Fico vytiahol ďalší dôkaz o podvode: List podpísaný Matovičom, gól do súperovej bránky?!

Matovič označil Ficove dnešné tvrdenia za ďalšie klamstvá. Podľa Matovičových slov Fico dáva dôraz na banality v porovnaní so zlodejčinami, ktorých sa „so svojou bandou dopúšťa na Úrade vlády.“ „Z voličov robí Fico hlupákov,“ dodal Matovič, podľa ktorého dáva premiér prílišné dôrazy na vety a slová, ktoré z iných úst podozrivo neznejú.

Dôkaz neexistuje

Matovič označil Ficovo obvinenie za fiktívne. Poprel, že by odstúpil od zmluvy, pretože všetky záznamy boli v tom čase „v zbere“, a teda nemohol odstúpiť od niečoho, čo bolo „práve v zbere“. Žiadny dôkaz o odstúpení od zmluvy, ktorý dnes predložil Fico, podľa Matoviča neexistuje.

Šéf Oľano nepoprel, že peniaze previedol na vlastný účet, resp. na účet manželky, čím zároveň vyvrátil, že by bol daňovým podvodníkom, pretože, ako uviedol, peniaze riadne zdanil. „Peniaze sa pri predaji firmy vždy prevádzajú na vlastný účet,“ doplnil. Zároveň vyzval, aby niekto našiel jediného úradníka z daňovej správy či ministerstva financií, ktorý by mu pomohol podvod zrealizovať. Zavrhol, že by si mohol pred ôsmimi rokmi čokoľvek vybaviť u ľudí, nad ktorými držal žezlo Fico. Ak niekto takého úradníka nájde, Matovič mu prisľúbil dať milión eur.

Mafiánske praktiky

Fico sa podľa Matoviča ku kompromitujúcim dokumentom dostal nelegálnym spôsobom, „použil mafiánske praktiky“, ktoré n Slovensku udomácňuje a normalizuje. „Premiér robí Slovensku verejnú hanbu po celom svete,“ myslí si Matovič, ktorý na adresu Fica dodal, že vytuneloval zdravotníctvo a rozkradol viac ako 20 miliárd eur, ktoré teraz v štáte chýbajú. Útok na svoju osobu opísal ako Ficov obranný manéver v období, keď má premiér na krku štrajky učiteľov a sestier, ako aj škandál s pochybným masérom. Matovič na záver zopakoval, že všetky náležitosti a postupy okolo predaja firmy spred ôsmich rokov si už nepamätá, ale predloží ich v priebehu najbližšieho týždňa.

Viac o téme: PodvodFicoMatovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu