Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Počasie bude zasa lámať rekordy: Pripravte sa na návaly tepla, zabudnite na zimu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Drsná februárová zima? Ani náhodou! Meteorológovia ohlasujú ďalší pekný a teplý zimný víkend. Ak to takto pôjde ďalej, záhrady začnú zdobiť prvé jarné snežienky oveľa skôr.

Piatok

Slovensko sa nachádza v prúdení chladného a vlhkého vzduchu. Očakávame veľkú premenlivú, na juhu miestami zmenšenú oblačnosť. Snehové prehánky sa vyskytnú len ojedinele, najmä na severe, inde sa bude vyskytovať len slabý dážď, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Najvyššia denná teplota dosiahne 3 až 7, na severe okolo 1 stupeň Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 m vystúpi na okolo -7 stupňov Celzia. Viať bude severozápadný až severný vietor rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), ktorý neskôr popoludní zoslabne.

Prvý odhad meteorológov na rok 2016: Kým niektorých ich slová potešia, iní si budú šklbať vlasy!

Počasie bude zasa lámať
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Od západu k nám začne prúdiť teplý a vlhký vzduch. Meteorológovia predpovedajú oblačné až polooblačné počasie, ojedinele sa objavia hmly a mrholenie. Nočná teplota klesne na -1 až -6, v dolinách a kotlinách okolo -8 stupňov Celzia. Denná teplota dosiahne 2 až 7, na juhozápade miestami okolo 9 stupňov Celzia. Viať bude juhovýchodný vietor rýchlosti 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h).

Počasie bude zasa lámať
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Prúdenie teplého a vlhkého vzduchu bude pokračovať. Nedeľa bude polooblačná až oblačná. V nižších polohách môže byť lokálne zamračené s nízkou oblačnosťou alebo hmla a ojedinele aj mrholenie. Na horách však bude silno veterno. Nočná teplota poklesne na -2 až -7, na juhozápade dosiahne okolo 0 stupňov Celzia. Denná teplota vystúpi na 3 až 8, na juhozápade okolo 10 stupňov Celzia. Viať bude južný až juhovýchodný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), miestami v nárazoch do 15 m/s (55 km/h).

Počasie bude zasa lámať
Zobraziť galériu (4)

 

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu