Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Nové odhalenia Siete o škandalóznom masérovi: Dôkaz, že mu biznis vynáša viac ako Pente

Exministerka Zvolenská a minister zdravotníctva Čislák Zobraziť galériu (4)
Exministerka Zvolenská a minister zdravotníctva Čislák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Škandálmi v zdravotníctve sa to len hemží. Po výpovediach sestier v súčasnosti hýbe Slovenskom kauza miliónového maséra blízkemu Smerákom. Jeho neuveriteľný zisk prekonal aj najväčšie podnikateľské firmy. Kontroverzný biznis na úkor štátu však nie je vďaka jeho šikovnosti, ale politickým kontaktom.

"Doktor Kostka je najúspešnejší podnikateľ slovenského zdravotníctva a štátna poisťovňa u neho každý deň objednáva výkony, z ktorých má 5000 eur čistého zisku," vyhlásil dnes podpredseda Siete Miroslav Beblavý, ktorý odhalil ďalšie podrobnosti v kauze vládneho maséra Pavla Kostku.

 
Kauza Kostka pokračuje | #SIEŤ

POKRAČOVANIE KAUZY MASÉRVšeobecná zdravotná poisťovňa objednáva služby u pána Kostku za viac ako 10 000 € denne. Slovenskí poistenci sa teda každý deň, skladajú na jeho osobný profit 5 000 € denne.#SIEŤ #voľby2016

Posted by #SIEŤ on 4. február 2016

Aj keď Fico kritizoval zisky zdravotných poisťovní v zdravotníctve, u Kostku mu to zrejme nevadí. „Je nemorálne a nesprávne, ak niekto z verejných zdrojov, teda z peňazí, ktoré ľudia posielajú zo zákona do zdravotných poisťovní, si vytváral nejaký zisk,“ vyhlásil v minulosti premiér Fico.

Nové odhalenia Siete o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív)

Vládny masér

Kostkovcom vraj chodili na masáže členovia vlády. Viacerí ministri to popreli, no Ján Počiatek sa priznal, že u neho bol. Zisky vládneho maséra sú naozaj závratné. Za dva roky vzrástol z 8 tisíc na takmer 800 tisíc eur. "Z jedného eura zarobí doktor Kostka 54 centov zisku. To je viac, ako v zdravotníctve zarobí Penta, viac ako špičková slovenská firma Eset. Ešte aj teta Anka bledne závisťou - jej najziskovejšia firma mala "len" 33% mieru zisku," menoval Beblavý.

Nové odhalenia Siete o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: sieť)

10 000 eur denne, aj tak si pacienti doplácajú

Denne si Kostka u Všeobecnej zdravotnej poisťovňe účtuje 10 tisíc eur. Zo spoločného zdravotného poistenia má tak čistý zisk 5 400 eur. Poslanec za Sieť pripomenul, že aj tak si musia pacienti VšZP priplácať 10 eur za jendu naávštevu.

Jedna z kliník Pavla Kostku
Zobraziť galériu (4)
Jedna z kliník Pavla Kostku  (Zdroj: Facebook)

Šikovným patrí svet

Napriek tomu, že pán Kostka nemá ani atestáciu v obore, zarába ako kráľ. V tomto prípade však nejde o jeho šikovnosť, ale prepojenosť na štát. A ten má už 4. rok v rukách vládny Smer. 

Čo je však ešte zarážajúcejšie, garanciu 6 Kostkových kliník zabezpečuje 70-ročný dôchodca Gregor Sinay, ten je už rok práce neschopný. Aj z týchto dôvodov politici Siete žiadajú, aby premiér Fico okamžite zmluvu s masérom Kostkom zrušil.

Viac o téme: ZdravotníctvoMasérSmerMiroslav BeblavýSieťPavol Kostka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu