Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vážna nehoda pri rekonštrukčných prácach v bratislavskej väznici: Vysvetlenie, čo sa tam stalo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Múrmi bratislavskej väznice včera otriasla nepredvídaná udalosť. Od minulého roka tam prebiehajú rekonštrukčné práce, ktoré zabezpečuje spoločnosť STRABAG Pozemné a inžinierske staviteľstvo, s.r.o. Znenazdajky sa ale naklonila plošina medzi dvomi stavebnými bunkami, čo spôsobilo pád robotníkov. Štyria muži skončili v nemocnici.

"Na stavenisku došlo k tomu, že sa naklonila plošina medzi dvoma na sebe umiestnenými stavebnými bunkami a v dôsledku toho došlo k pádu osôb, ktoré sa na plošine v tej chvíli nachádzali," informovala Edita Novotná, hovorkyňa stavebnej spoločnosti. Ako doplnila, príčiny nešťastnej udalosti zatiaľ spoločnosť nepozná. Zranili sa zamestnanci subdodávateľskej spoločnosti. Štyria muži boli prevezení do nemocnice. "V tejto chvíli čakáme na výsledky lekárskych vyšetrení a informácie o povahe a závažnosti ich zranení," ozrejmila hovorkyňa stavebnej spoločnosti a doplnila: "Ako mohlo k tejto nehode dôjsť, bude teraz predmetom nášho vyšetrovania." Hovorkyňa tak vyvrátila prvotné dohady o tom, že spadlo lešenie.

Komplexná rekonštrukcia väznice

Pri incidente sa nezranili žiadni väzni ani príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže. Ako nám povedal riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS Adrián Baláž, rekonštrukčné práce v bratislavskej väznici boli začaté na základe právoplatného stavebného povolenia a zmluvy o dielo v marci 2015. "Cieľom rekonštrukčných prác je odstrániť dlhodobo veľmi nepriaznivý technický stav objektov a zariadení ústavu a zároveň jej realizáciou vytvoriť vyhovujúce prevádzkovo-technické, dispozičné a bezpečnostné podmienky na zabezpečenie bezkolízneho chodu celého ústavu," vysvetlil Baláž a doplnil: "Súčasne sa zlepšia ubytovacie a hygienické podmienky väznených osôb. Súčasťou rekonštrukcie sú aj čiastočné dispozičné úpravy, výmena všetkých rozvodov energií a médií, zateplenie objektu, výmena všetkých výplní stavebných otvorov, rekonštrukcia zastaranej signálno-bezpečnostnej techniky a bezpečnostných prvkov a nadstavby vychádzkových dvorcov."

Rekonštrukcia väznice na Chorvátskej ulici v Bratislave by mala byť ukončená v júni 2018. "Všetky rekonštrukčné práce sú realizované na základe zmluvy externou firmou, bez účasti odsúdených," uzavrel Baláž.

Viac o téme: PádVäznicaLešenieBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu