Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Na severe a východe Slovenska môže vodičov potrápiť hmla, výstraha pred silným vetrom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jozef Vydra )

BRATISLAVA - Na severe a východe Slovenska sa môže tvoriť hmla a môže fúkať silný vietor. Varuje pred nimi Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa. Silný vietor zasiahne oblasť hôr. Výstraha sa týka okresov Banskobystrického, Prešovského a Žilinského kraja. Vietor môže v niektorých okresoch na hrebeňoch hôr miestami v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 25 - 32 m/s (90 - 115 km/h).

Hmla sa môže tvoriť vo východných okresoch. Výstraha platí pre Košický a Prešovský kraj. V tamojších okresoch sa môže miestami tvoriť hmla s dohľadnosťou 50 - 200 m. Na cestách si treba preto dávať pozor.

Pred hmlou varuje aj Slovenská správa ciest (SSC). Upozorňuje tiež na možnosť tvorby poľadovice, ktorá môže vznikať na cestách vplyvom hmly a nízkych teplôt. Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú však podľa SSC zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, miestami mokrý. Zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý.

Viac o téme: SlovenskoSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu