Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Fanúšikovia v Maribore iba zízali: K svahu sa rúti limuzína slovenského ministra s manželkou

Minister Lajčák s Petrou Vlhovou Zobraziť galériu (3)
Minister Lajčák s Petrou Vlhovou (Zdroj: Facebook)

MARIBOR - Slováci, ktorí prišli povzbudiť, naše úspešné lyžiarky do Slovinska, museli byť v nedeľu poriadne prekvapení. Zavítal medzi nich totiž sám minister zahraničia. A neprišiel sám. Spoločnosť mu robila manželka. Mnohí sa preto pýtali, či je pán minister na výlete.

V slovinskom Maribore sa v týchto dňoch koná Svetový pohár v slalome, kde úspešne pôsobia naše dve lyžiarky Veronika Velez Zuzulová a nová hviezda Petra Vlhová. Ich skvelé výkony očakával minister aj v nedeľu, no pre zlé počasie sa musel pretek zrušiť. Svojou účasťou však zaujal prítomných, ktorí sa pýtali, čo tam robí. Keďže ho tam sprevádzala aj manželka, vzbudilo to dojem, že je na výlete.

So slovinským kolegom a ministrom zahraničia
Zobraziť galériu (3)
So slovinským kolegom a ministrom zahraničia  (Zdroj: Facebook)

Informácia vzbudila u niektorých Slovákov na sociálnych sieťach pobúrenie. Okamžite sa totiž začali pohoršovať, že minister dovolenkuje s manželkou za štátne. "Minister Lajčák s manželkou absolvoval návštevu Slovinska na pozvanie svojho rezorntého partnera - slovinského ministra zahraničných vecí a v tomto duchu bolo schválené aj príslušné uznesenie vlády, ktorým sa schvaľujú cesty ústavných činiteľov a ktoré bolo ako vždy zverejnené hneď po zasadnutí vlády," informoval Topky hovorca ministerstva Peter Stano. Lajčák najprv absolvoval rokovania s prezidentom, premiérom a ministrom zahraničia na tému migrácie či regionálnej spolupráce.

Tí, ktorí podozrievali ministra z výletu, ktorý platil štátny rozpočet, jeho hovorca "sklamal". Daňovníci na jeho návštevu Slovinska ani cent, zabezpečovala ju totiž hostiteľská strana.

FOTO Fanúšikovia v Maribore
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Na pretekoch Svetového pohára v Maribore sa minister s manželkou zúčastnil na záver tejto pracovnej návštevy ako hosť slovinského ministra s manželkou, čo je bežná diplomatická prax," dodal Stano s tým, že pobyt bol v réžii slovinskej strany. Reprezentácia krajiny vrátane zúčastnenia sa na športových či kultúrnych podujatiach patrí podľa Stana k bežnej medzinárodnej praxi ministrov zahraničia. V Maribore tak mal možnosť náš minister neformálne sa pozhovárať so svojimi náprotivkami.

Viac o téme: LyžovanieSlovinskoMariborMinister Lajčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu