Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Košickú podnikateľku chcel zavraždiť trénovaný legionár: Je to ako zlý sen!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku dnes pokračovalo hlavné pojednávanie s bývalým príslušníkom francúzskej cudzineckej légie Jánom T. a ďalšími dvoma obžalovanými Mikulášom B. a Marcelom M.

Podľa obžaloby sa mali najneskôr od roku 2015 spolčiť za účelom usmrtenia jednej konateľky košickej spoločnosti, ktorá bola prekážkou pre ich podnikateľské aktivity. Trio je obžalované z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy a z obzvlášť závažného zločinu podvodu.

Na hlavnom pojednávaní dnes vypovedala žena, ktorá mala byť podľa prokuratúry zavraždená. „Ťažko sa mi to hovorí, je to ako zlý sen. Viem, že som mala byť zavraždená, aby nemal kto žiadať späť majetok, ktorý mi bol odcudzený,“ uviedla dnes na súde.

Jej spoločnosť podľa nej vlastnila tri nehnuteľnosti, ktoré však teraz nemôže využívať. “Došlo k prevodu vlastníctva na nejakú pani, na ktorú bol majetok prepísaný, ktorú však nepoznám,“ doplnila.

Informácie o pripravovanej vražde sa dozvedela od polície. Strážcom zákona podľa jej slov neverila, že sa také niečo môže stať. Hodnotu troch budov vyčíslila zhruba na 820. až 830.000 eur.

Žena pracovala ako vedúca školskej jedálne, vo výpovedi uviedla, že podnikať začala približne v rokoch 2008 až 2009. Prostriedky na kúpu budov získala od svojho známeho, ktorý si na to mal zobrať úver, ďalej čerpala pôžičku z akciovej spoločnosti, v ktorej bola akcionárkou, a do kúpy investovala aj vlastné prostriedky. Nehnuteľnosti plánovala predať drahšie alebo prenajímať. V minulosti neznámi muži prepadli v ich dome jej muža a syna, pričom manželovi mali vystreliť pri hlave z pištole.

Na súde dnes vypovedal v pozícii svedka aj Jozef L., ktorého obžalovali v inom prípade spolu s bossom Róbertom O. Uviedol, že sa niekoľkokrát stretol s obžalovaným Jánom T. a rozprávali sa spolu o ľuďoch, ktorí by mohli mať peniaze. Medzi týmito osobami mala byť aj poškodená žena.

„Vo vzťahu k poškodenej žene sme uvažovali, že by sme na ňu urobili ten podvod, že by sme potom mohli urobiť niečo tej pani, aby sa to nemohlo prevaliť,“ uviedol. Podľa neho však išlo len o všeobecnú debatu a nie o konkrétne plánovanie. Svedok tvrdil, že z počutia sa dozvedel, že majetok spoločnosti poškodenej ženy by mal pochádzať z trestnej činnosti.

Viac o téme: KošiceVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu